Există prietenie după dragoste?

Citeam undeva că o relaţie care se sfârşeşte cu prietenie nu a fost dragoste adevărată. Şi dacă se termină cu ură sau indiferență înseamnă că a fost iubire?

Personal, cred că modul în care doi oameni aleg să-şi continue separat drumurile ţine de maturitatea lor emoţională. Şi că doar ei pot şti ce au trăit împreună.

Trecerea de la dragoste la prietenie este în sine un proces care necesită o investiţie de energie, atenţie, timp şi răbdare.

Nu poți închide brusc ceva ce s-a aprofundat luni și ani de zile, la fel cum nu poți șterge cu buretele trăirile de ambele părți.

Uneori doi oameni care s-au iubit cu pasiune pot deveni străini tocmai pentru că există emoţii rămase neexprimate, întrebări fără răspunsuri, jumătăţi de măsură, omisiuni sau distorsiuni.

Dar dacă a existat iubire, unde dispare când doi oameni se despart?

Experienţa personală ne răspunde fiecăruia la întrebarea asta.

Totuşi, dincolo de experienţele trăite, există acestă posibilitate. Ca doi oameni să fie împreună şi când se despart. Împreună în alegerea de a continua pe drumuri separate, ştiind că asta este cel mai bine pentru fiecare.

Este un proces de durată pentru că trăirile au nevoie de timp ca să se limpezească.

Acolo unde a existat într-adevăr o legătură emoţională puternică, vulnerabilitate şi multe lucruri împărtășite au loc transformări importante care, negestionate cu răbdare, pot rupe o relaţie în cele mai neplăcute condiţii.

Este nevoie de doi oameni care să înţeleagă faptul că iubirea îşi schimbă doar forma, lăsând loc sentimentelor de recunoştinţă pentru tot ce s-a construit împreună.

Este nevoie de doi oameni deschişi la comunicare.

Două minţi care înţeleg că nu contează ce li se întâmplă, ci ceea ce fac ele cu ce li se întâmplă.

Când ai în viaţa ta un astfel de om care te completează chiar şi atunci când alegeţi drumuri diferite, ştii că eşti binecuvântat. Ştii că ai făcut alegerea corectă încă de la început. Şi că iubirea conţine în ea prietenie și recunoştinţă pentru tot ce-a fost frumos, dificil, pasional, plin de pace, iraţional, neaşteptat, interzis, sincer şi nespus de omenesc.

Leave a Comment