Fiecare sentiment are ceva de oferit

Nu există sentimente bune sau rele. Există doar nevoi care trebuie satisfăcute. Reprimarea stărilor de disconfort creează și mai mult disconfort, pierdere de energie și blocaje. Este important să înțelegem că fiecare sentiment conține ceva util pentru dezvoltarea noastră, cu condiția să le gestionăm în mod conștient.

Tristețea reflectă nevoia de a lăsa pe cineva sau ceva să plece sau de a elibera pe cineva sau ceva de care nu mai avem nevoie într-o anumită etapă a vieții.

Furia reflectă nevoia de a stabili limite clare și protectoare pentru a menține un simț al integrității și al respectului în momentul interacțiunii cu ceilalți.

Gelozia se bazează pe nevoia de a simți mai clar că ai propria valoare și propriul loc în lume.

Teama reflectă nevoia de a fi in stare de alertă la diversele pericole din jurul tău pentru a putea naviga cu atenție și abilitate în jurul lor.

Confuzia este nevoia de a intra într-o stare de meditație pentru a sorta prioritățile, fapt care ajută la observarea mai clară și la acceptarea adevărului unei situații.

Copleșirea reflectă nevoia de spațiu pentru a te relaxa și eliberarea a ceea ce nu mai are importanță în viață.

Fericirea este nevoia de a îmbrățișa o plăcere trecătoare pentru a o absorbi în întregime.

Bucuria este nevoia de a-ți îmbrățișa și exprima sufletul pentru a găsi pace și sens în această lume, indiferent de ceea ce se petrece în jur.

Privite din acest sens, este mai ușor de înțeles de ce nu există sentimente bune sau sentimente rele. Emoțiile sunt modalitatea de a acționa asupra sentimentelor. Sentimentele sunt modalitatea în care interpretăm anumite senzații. Senzațiile vin de la un corp cu cinci simțuri și un sistem nervos. Cele cinci simțuri și sistemul nervos ne ajută să înțelegem lumea așa cum este. Trebuie doar să fii capabil să prinzi orice sentiment de la nivelul senzorial pentru a-l înțelege și a lucra cu el în mod constructiv.”

Fragmentele sunt extrase din cartea Dincolo de secret, Lisa Love.

Leave a Reply