Forta CREDINTEI in vindecare

Am extras urmatoarele fragmente din cartea doctorului Teodor Vasile, Cancerul, boala tristetii, pentru ca aici am gasit una dintre cele mai inteligente abordari in ce priveste procesul bolii si rolul psihicului in vindecare.  Sper sa fie de folos cat mai multor oameni care se afla intr-o etapa dificila a vietii in ce priveste starea de sanatate. Pentru o informare completa, recomand cu caldura lucrarea doctorului Vasile Teodor.

“In atatia ani de munca am inteles un lucru simplu, pe care probabil ca il cunoasteti cu totii: oamenii tristi sunt mai bolnavi. Cele mai multe forme de cancer le-am intalnit dezvoltate la oamenii incercati de viata, cu suparari, cu deceptii si griji excesive.

Daca oamenii ar intelege cu adevarat ce putere poseda creierul, cu siguranta s-ar stradui sa creeze doar GANDURI BUNE. Fiecare dintre noi a trecut macar o data in viata printr-o situatie de teama, de angoasa, anxietate, a simtit ca organismul sau nu mai functioneaza la parametrii cu care era obisnuit, astfel incat a trebuit sa depuna un efort mai mic sau mai mare pentru a rezolva problema aparuta. De multe ori, atunci cand o persoana se afla intr-o situatie-limita si trebuie sa actioneze cat mai repede pentru rezolvarea acesteia, exact atunci isi da seama ca, de fapt, ar fi bine sa-si schimbe si modul de a gandi, de a actiona, sa schimbe ceva in modul de a aborda viata in ansamblu ei.

Cred ca nu gresesc cand spun ca cel mai de pret lucru pe care il avem este sanatatea noastra, iar atunci cand aceasta este afectata sunt multe lucruri pe care nu le mai putem face. Oricine poate fi speriat de aparitia unei afectiuni, fie ea in plan somatic sau psihosomatic, insa intotdeauna trebuie sa gasim in NOI resursele necesare pentru a trece peste acest obstacol. Desi, uneori, sunt persoane care nu vor sa recunoasca faptul ca au o problema de sanatate sau ca se afla intr-o stare de criza, simpla incercare de a constientiza problema aparuta, dar si incercarea de a cere o mana de ajutor inseamna, de multe ori, primul pas catre recastigarea starii de echilibru a organismului.

Totul pleaca de la gandurile noastre, de la emotiile pe care suntem capabili sau nu sa le stapanim, de la modul in care ne percepem, care ar trebui sa fie orientat catre o directie optimista, luminoasa, sa ne vizualizam ca niste persoane sanatoase si puternice, care se afla in deplina armonie cu tot ceea ce le inconjoara.

In traditia orientala, mintea omului este vazuta asemenea unei oglinzi care reflecta lumea din jurul nostru.

Asadar, imaginile pe care le percepem zi de zi depinde de capacitatea noastra de percepere. Daca avem mintea calma si ferma, vom percepe mediul la adevaratele sale dimensiuni. Din contra, mentalul incorsetat, stresat, nervos va percepe distorsionat lumea inconjuratoare, iar judecatile lui vor fi false, intelectul incordat va lua realitatile distorsionate drept adevarate, reale, si prin urmare actiunile viitoare vor fi si ele distorsionate.

Sa nu uitam faptul ca omul are un element foarte important care il ajuta sa treaca peste orice obstacol care apare in calea lui: CREDINTA. Aceasta este cea mai puternica forta de care omul se poate folosi si cea dintai conditie ca el sa se poata vindeca.

Credinta puternica, deplina, desavarsita reuseste sa vindece cu adevarat.

Prin credinta, omul poate ajunge la cunoasterea de sine, dar si la cunoasterea tuturor lucrurilor. Credinta are pentru om rolul unei platose care-l apara si-l face de nebiruit. Atunci cand exista credinta, nici chiar cea mai mare nenorocire nu ne poate duce la deznadejde, de aceea este bine sa avem, mai intai de toate, incredere in noi, mai ales atunci cand apare starea de boala.”

Doctor Teodor Vasile – Cancerul, boala tristetii.

Leave a Reply