Istorii emoţionale înscrise în ADN

“Fiecare celulă a corpului nostru conţine, în nucleul său, o minte coordonatoare: ADN-ul, planul de detaliu al vieţii. Codul din interiorul acestei molecule lungi ca un filament conţine informaţia esenţială care reglează activităţile celulei şi care transferă trăsăturile ereditare de la o generaţie la următoarea.

În primăvara anului 2003, doar la 50 de ani după descoperirea structurii de dublă spirală a ADN-ului, oamenii de ştiinţă au terminat cartografierea secvenţei ADN-ului uman. Ei se grăbesc acum să extragă detaliile din toate informaţiile genetice ale cromozomilr noştri. La fel de importantă, dar mai puţin cunoscută, este cercetarea inovatoare ce indică faptul că ADN-ul nostru nu este un cod fix şi că genele noastre pot fi afectate şi chiar modificate de emoţiile şi experienţele noastre.

Ca deschizător de drumuri şi profesor în domeniul vindecării şi modului în care credinţele şi emoţiile noastre ne afectează sănătatea şi ADN-ul şi eu am învăţat că genele noastre determină mult mai mult decât faptul că moştenim buclele mamei sau ochii tatălui. Modul în care reacţionăm faţă de ceilalţi, modul în care comunicăm, modul în care gândim şi ne exprimăm emoţiile, chiar şi tiparul relaţiilor noastre, sănătatea şi finanţele sunt toate configurate de gene. Adesea, aceste tipare pot fi urmărite înapoi în timp până la o sursă pe care nu o asociem tipic cu ereditatea – sentimentele şi credinţele strămoşilor noştri – ceea ce eu numesc „poveştile” lor.

Acestea sunt încuiate adânc în memoria ADN-ului nostru, influenţându-ne în moduri de care nici măcar nu suntem conştienţi. Cu alte cuvinte, împreună cu nuanţa părului şi forma nasului, ne-a fost transmisă şi o istorie emoţională prin descendenţa familială.

Îmi place să descriu ADN-ul nostru ca pe o carte gigantică de istorisiri. Din cele 46 de capitole (referire ştiinţifică la cromozomi) ale cărţii vieţii noastre personale, 22 de capitole ne-au fost lăsate moştenire prin descendenţa maternă şi 22 de capitole ne-au fost lăsate moştenire prin descendenţa paternă. Două capitole suplimentare ne spune despre conexiunea noastră cu Dumnezeu sau sursa universală a vieţii. Fiecare capitol este format din zeci de mii de povestiri – pe care oamenii de ştiinţă le numesc genele noastre.

Memoriile genetice şi sistemul de credinţe care formează cartea de poveşti a ADN-ului nostru ne pot sprijini în multe moduri, însă ele sunt de asemenea responsabile pentru transmiterea de tipare negative care ne împiedică să trăim viaţa pe care ne-o dorim. Unele istorisiri produc efect imediat – când, de exemplu, cineva se naşte surd sau cu diabet. Alte istorii se află în stare latentă şi se dezvăluie când sunt declanşate de anumite experienţe sau evenimente aducând bruşte, şi câteodată nedorite, schimbări în viaţa noastră. Mereu şi mereu, am văzut cum istoria înregistrată în ADN-ul nostru ne determină cursul relaţiilor, al sănătăţii şi al prosperităţii. În esenţă, ce ţi se întâmplă în călătoria vieţii tale este rezultatul a ceea ce este scris în codul vieţii din ADN-ul tău.

Ceea ce am descoperit este faptul că putem schimba acest cod. Nu este încrustrat în piatră. Avem puterea să schimbăm povestirile scrise în genele noastre, şi în consecinţă, puterea de a ne schimba vieţile.

Trăim într-un timp al marilor transformări.

Mulţi dintre oameni trec de la credinţa că sunt victime, către conştientizarea faptului că sistemul nostru de credinţe creează realitatea noastră şi că suntem responsabili de propria noastră transformare, aceasta incluzând şi propria vindecare. Avem în interiorul nostru o forţă care ne poate purta dincolo de credinţele actuale. Aceasta este puterea de a ne vindeca de paternurile negative din viaţa noastră transmise prin descendenţa familială şi de a ne activa tiparele pozitive pentru a manifesta starea de bine pe care ne-o dorim.”

Fragmente extrase din cartea ADN-ul vindecării, autor Margaret Ruby

 

1 Comment

  • floricamanoila

    May 29, 05 2015 10:35:41

    Reblogged this on ika2man.

Leave a Reply