Rezerva de energie interioară

Dacă nu te preocupi să îți regenerezi constant energia interioară, te vei simți curând epuizat și incapabil de a duce la bun sfârșit orice proiect pe care îl începi. Făcând multe lucruri inutile din obligație, politețe sau pentru că nu ai învățat să spui nu, tu îți risipești resursele disponibile, activând astfel puterea circumstanțelor exterioare și a altor oameni asupra ta.

Inspirația, creativitatea, productivitatea și motivația sunt vibrații subtile care stau la baza expansiunii pe toate nivelurile ființei umane.

La fel de adevărat este că trăim într-o perioadă solicitantă, agitată, mereu în schimbare. Vitalitatea – sub toate aspectele în care se manifestă – este motorul, ceea ce ne ține în mișcare și ne propulsează pe scara evoluției. Iar evoluția înseamnă viață.

Când te lași distras de cerințele cotidiene, uitând să îți readuci atenția în momentul prezent și să te bucuri de ceea ce este, arzi cu viteză accelerată cea mai prețioasă resursă de care dispui – energia proprie.

Asigură-te că îți reîmprospătezi continuu resursele interioare.

Practică meditația sau tehnici de respirație, mergi la un curs într-un domeniu care te pasionează, petrece timp în mijlocul naturii, dansează, hrănește-te sănătos, ai grijă de tine și răsfață-te, fă-ți timp să citești cărți sau bloguri care te inspiră și cel mai important – învață să spui NU mai des.

Timpul nostru aici pe Pământ este limitat.

Nu investi inutil energie în lucruri mărunte, obligații care nu-ți aparțin, promisiuni făcute din vinovăție, solicitări pe ultima de sută de metri, activități lipsite de încărcătură spirituală, situații care nu te reprezintă, locuri cărora știi că nu le aparții și oameni cu care simți că nu rezonezi. Umple-ți întâi propriile rezervoare făcând ceea ce îți elevează starea de spirit și apoi focalizează-te asupra acelor pasiuni și chemări personale care au puterea de a inspira, motiva și contribui într-un mod constructiv la evoluția celorlalți.

Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment