Terafimii sau obiectele vrăjite

“Una dintre cele mai fascinante proprietăţi ale energiei psihice este faptul că ea se suprapune în spaţiu, se depune şi zăboveşte pe toate obiectele care-l înconjoară pe om. Omul este nu numai un condensator şi transmiţător al energiilor cosmice, dar el este şi o puternică dinamo-maşină care radiază energii de diferite feluri. De aceea, cum este omul, purtătorul de energie psihică, aşa sunt şi lucrurile lui. Ele pot fi bune, aducătoare de bine şi folositoare, dar pot fi şi rele, dăunătoare şi chiar periculoase.

Desigur, esenţa nu constă în obiect, ci în acea structură psihică stratificată pe el.

Aşa cum s-a spus în învăţătura Eticii Vii, energia psihică stratificată pe obiecte rămâne mii de ani. Ea nu este distrusă şi nu este ştearsă nici de veacuri, nici de distanţe.

Popoarele antice – atlanţii, egiptenii, caldeenii, evreii şi altele, care ştiau despre această proprietate a energiei psihice, se foloseau de ea în diferite scopuri. Ei stratificau conştient pe obiecte, uneori pregătite special pentru aceasta, uneori luate la întâmplare, energia psihică de o calitate determinată, care trebuia să producă o anumită acţiune.

Astfel de obiecte se numeau terafimi sau obiecte vrăjite pentru că la stratificarea energiei se pronunţa o formulă. În antichitate, terafimii au fost folosiţi în temple, la slujbe. Icoanele făcătoare de minuni ale creştinilor şi de asemenea înfăţişarea lui Buddha la budişti sunt aceiaşi terafimi care produc vindecări de boli şi alte fenomene folositoare oamenilor, pentru că pe ele este stratificată energia psihică benefică a celor ce se roagă. Aura omului creează aureola obiectelor.”

Fragmente extrase din lucrarea lui Aleksandr Klizovski – Energia psihică

Leave a Reply