Când ai rețineri, ascultă-ți corpul și rămâi conectat cu propriile valori

În călătoria ta de autocunoaștere și dezvoltare personală, înveți că ceea ce ești și devii reprezintă atât suma oportunităților cărora le spui „da”, cât și a celor pe care le refuzi. A pune în așteptare sau a spune „nu” unei experiențe este un act puternic de încredere și maturitate emoțională, atunci când îți iei timpul necesar să observi ce simți și descoperi că nu îți dorești cu adevărat acel lucru.

Universul este abundent în oportunități și posibilități. Oricât de tentantă este calea care ți se deschide, dacă ai rețineri puternice, ascultă-ți corpul și instinctul. Observă cu sinceritate și partea din tine care spune „vreau”, și partea care te ține pe loc. Scopul nu este să îți demonstrezi că ai tărie de caracter să refuzi o experiență wow, nici să o accepți în ciuda blocajelor interioare.

Dacă situația în care te afli contează foarte mult pentru tine și nu știi ce să faci, fii suficient de agil să nu spui „da” de teamă că ai putea pierde o oportunitate grozavă și totodată suficient de deschis cât să nu spui „nu” din cauza fricii de necunoscut.

Pe parcursul călătoriei tale, te poți afla în astfel de momente și este esențial să îți respecți toate emoțiile, toate motivele pro și contra. Să le analizezi cât mai obiectiv cu putință. Să te raportezi la alte repere din viața ta și să înțelegi ce se află la baza dorinței sau reținerilor tale de a trăi o experiență.

În anumite situații, când spui „nu” transmiți Universului mesajul clar și vibrant că te cunoști, că știi ce vrei și ai încredere deplină în resursele și creativitatea lui infinită.

A-ți alege propriile experiențe și căi de urmat poate fi un proces extraordinar de frumos și profund.

O conexiune tot mai plenară cu tine însuți.

Sunt situații în care spui “da” cu toată ființa unor experiențe wow și știi că alegi ce este cel mai bine pentru tine. Și sunt și situații în care spui „nu” unor experiențe wow și știi că alegi ceea ce este cel mai bine pentru tine.

Lucrurile care îți sunt necesare și vibrează la un anumit nivel pe aceeași frecvență ca și tine se vor exprima în timp sub diferite forme. Cu perseverență.

Indiferent că refuzi tu sau că ești refuzat, dacă ceea ce vrei te vrea, nu există cu adevărat “șanse unice”, există “nu acum”, “nu sub forma asta”, “nu pe calea asta”. Altfel. 

Amintește-ți întotdeauna că ceea ce te definește și te maturizează sunt două lucruri: atât deschiderea către provocări și noutate, cât și încrederea de a rămâne conectat cu propriile valori indiferent ce alte oportunități ți se oferă.

 

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Leave a Comment