Control și abandonare: cheia procesului de creație

Probabil una dintre cele mai dificile lecții pe care le avem de învățat când ne dorim cu tot sufletul ceva este abandonarea. Odată pornit pe drumul creării conștiente a propriei vieți, vei înțelege nevoia de a te abandona în acest proces.

Cum să preiei controlul și în același timp să dai drumul?

Mi-a fost și mie dificil să înțeleg cum pot avea ambele atitudini simultan fără creez conflict. Mi-am dorit să înțeleg procesul și treptat l-am înțeles. Și funcționează.

Crearea conștientă a propriei vieți înseamnă să-ți asumi responsabilitatea devenirii tale ca adult. Te eliberezi de condițiile și convingerile limitative din trecut, hotărești să îți creezi propriile circumstanțe și să-ți trăiești visurile. Este o chestiune de înțelegere și alegere. Trebuie întâi să înțelegi că tu deții cheia împlinirii dorințelor tale,  –  gândurile și sentimentele tale repetate. Lucrurile pe care te concentrezi se amplifică întotdeauna. 

După ce ai înțeles și ți-ai asumat aceste principii, trebuie să alegi. O alegere este în sine un instrument de transformare personală. Alegerea de a lucra în mod conștient la împlinirea propriilor visuri este un act de asumare foarte puternic pe care viața îl recunoaște și îl onorează. Trebuie doar să alegi.

Abandonarea înseamnă să știi că există o inteligență universală care guvernează totul. Un spirit care animă tot ceea ce există. Această inteligență există și în interiorul tău. Cu cât ești mai relaxat și mai pozitiv, cu atât mai plenar se manifestă în viața ta. Când dai drumul înseamnă că te încredințezi  acestei puteri care pune în mișcare totul prin cele mai misterioase căi. Aici nu trebuie să înțelegi cum funcționează lucrurile, ci să știi că ele funcționează în favoarea ta. 

Abandonarea înseamnă totodată să lași vieții spațiu să-și desfășoare magicul.

Prin gândurile, stările emoționale și pașii conștienți pe care îi faci, tu contribui la crearea propriei vieți și la împlinirea visurilor tale. Însă când și cum se împlinesc ele nu depind de tine. Aici trebuie să înveți să dai drumul, să te relaxezi total. Să nu te agați de ceva specific, ci să lași deschise toate posibilitățile. Pentru că suntem mai mult decât ne imaginăm, iar Universul ne poate oferi mai mult decât credem. Dacă un lucru pe care ți-l dorești foarte mult nu se concretizează, dă-i drumul. Poate nu e timpul lui sau poate ți se pregătește ceva cu adevărat potrivit.

Acum poate înțelegi mai bine ce înseamnă să preiei controlul asupra propriei vieți și în același timp să te abandonezi procesului. Cert este că vei înțelege tot mai mult pe măsură ce vei trece prin diferite experiențe. 

Dacă îți place subiectul, mai poți citi și articolul Dacă vrei să produci o schimbare în viața ta, începe să gândești diferit. Este un extras dintr-o lucrare scrisă de Anthony de Mello despre curajul de a fi deschis la nou, alegerea de a gândi diferit și fericire.

Licenţa Creative Commons
Control și abandonare: cheia procesului de creație de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

3 Comments

 • Ursu Nichita-M

  August 10, 08 2017 01:15:51

  Multumesc

  • Atractia Succesului

   August 11, 08 2017 04:45:00

   Cu drag! 🙂

Leave a Comment