Magia recunoștinței

Oamenii care şi-au dezvoltat un simţ puternic al recunoştinţei nu sunt neapărat în topul celor mai bogaţi sau mai faimoşi, dar e adevărat că au viața pe care și-o doresc și se simt binecuvântați. Parcă norocul îi însoțește pretutindeni și toate li se întâmplă în favoarea lor. Acești oameni au o aură specială. Radiază de fericire.

Așa cum spuneam, ei nu fac parte din categoria VIP-urilor. Pur şi simplu, au învăţat să recunoască şi să aprecieze partea pozitivă a oricărei situaţii din viaţa lor. Observațiile cercetătorilor au scos în evidență următorul aspect: oamenii care obișnuiesc să aprecieze puterea momentului prezent și micile daruri pe care viața le face sunt mai fericiți și mai longevivi decât persoanele veșnic în căutarea unor situații mai bune. Mulțumirea și recunoștința pentru ceea ce este acum nu duc la plafonare, așa cum poate avem senzația. Este vorba mai mult despre a trăi clipa de față, nu ce a fost, nu ce va fi.

Când vorbim despre magia recunoștinței, nu putem să nu amintim despre energia cu care gândurile și emoțiile sunt încărcate. Chiar credeai că ele sunt lipsite de conținut? Gândurile au substanță, inteligență și un anume magnetism. Ele atrag implacabil gânduri și emoții de aceeași natură, iar această acumulare de energie are o putere enormă – pozitivă sau negativă. La rândul ei, energia acumulată atrage lucruri, evenimente și oameni care vibrează pe frecvențe asemănătoare. Nimic nu apare în viața noastră întâmplător. Viața nu ni se întâmplă pur și simplu, ea ne răspunde.

Recunoștința este una dintre cele mai puternice emoții pozitive care atrage ca un magnet trăiri precum iubirea, mulțumirea, generozitatea, răbdarea și compasiunea. Iar când emitem energii atât de înalte, recepționăm automat vibrații la fel de pozitive. Nu mai e cazul să precizez ce se petrece cu noi și în jurul nostru atunci când suntem plini de furie, invidie, gelozie, nemulțumire, ură, griji, egoism etc.

În privinţa gândului, nu trebuie să uităm niciodată că el are putere creatoare pe toate planurile, inclusiv în planul fizic. Învăţătura orientală spune despre gând că produce un turbion (se deplasează în spirală), care atrage din Univers tot ce este necesar pentru ca acel gând să se materializeze. Ştiinţa admite că turbionul (vortexul sau spirala) stă la baza materiei. (Gilbert Jausas)

Ce te costă să fii recunoscător pentru ce ai în viața ta? Nu ai nevoie decât să faci câţiva paşi sinceri şi simpli:

1.  Învață să te relaxezi și să dai drumul lucrurilor de care te agăți

Ţi s-a întâmplat să treci printr-o situaţie frustrantă şi apoi să simţi că nu poţi renunţa la sentimentul de furie? Este normal să fim supăraţi când ceva iese prost, dar în loc să ne focalizăm pe ce n-a mers, mai bine ridicăm fruntea şi refacem planul astfel încât să funcţioneze. În momente dificile este constructiv să ne amintim motivele pentru care putem fi recunoscători. Sentimentul de agățare emoțională creează blocaje la nivel energetic și apoi și fizic.

Viața e în continuă curgere. Curgi odată cu ea. Nu îi opune rezistență pentru că dai naștere la atașamente inutile și la suferință. Învață să iubești ceea ce este acum și dă drumul trecutului. Eliberează-te de tot ce nu-ți face bine, dorindu-ți să faci aceasta.

 2.  Trăieşte fiecare zi în parte

Când simţi că zilele trec pe lângă tine în viteză şi fără sens, opreşte ritmul şi fă ceva ce-ţi place cu adevărat, oricât de neînsemnat ar părea. Fă linişte în gânduri şi fii tu cu tine însuţi. Dacă la început e mai dificil, odată cu practica devine din ce în ce mai natural și mai ușor. Admiră culoarea cerului, frunzele ruginii, respiră profund, gândeşte-te ce mult înseamnă simplul fapt că EŞTI! Nu poți fi decât în momentul prezent. Restul sunt proiecții ale minții. Iar dacă îți rezervi câteva momente să-ți planifici viitorul, asigură-te că îți stabilești obiective care să-ți aducă satisfacție și fericire.

 3.  Acordă atenție și lucrurilor simple

Viaţa nu este făcută doar din proiecte mari, muncă, îndatoriri, familie ş.a.m.d. Cât de simplu este să te bucuri dimineaţa de un răsărit de soare? Şi totuşi atât de frumos. Cât de simplu este să urmăreşti zborul lin al unei păsări? Şi totuşi atât de liniştitor. Viaţa este ACUM. Timpul este făcut din „acum” și „aici”. Iar ce facem acum şi aici ne construiește viitorul. Când pui în practică obiceiul recunoștinței pentru lucrurile mărunte, viața capătă culori cu totul noi și se transformă în mod magic.

4.  Ține un jurnal al motivelor de apreciere

Scrie zilnic sau cât mai des cu putinţă toate motivele pentru care poți fi recunoscător. Fiecare dintre noi avem astfel de motive. Petrecând chiar şi o mică parte din timp scriind despre starea ta de bucurie, te vei încărca cu energie pozitivă, iar Universul îți va da și mai multe motive de recunoștință. Dacă nu reușești să ții un astfel de jurnal în scris, fă un inventar mental ori de câte ori desfășori activități care nu necesită concentrare intelectuală. Concret, exercițiul pe care ți-l propun pentru următoarea perioadă este să mulțumești la sfârșitul fiecărei zile pentru cât mai multe lucruri din viața ta; vei simți rapid magia recunoștinței în acțiune! 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

9 Comments

 • Nelica

  August 07, 08 2016 10:49:17

  ..sunt recunoscator pentru magia acestui articol…

 • relaxare

  May 11, 05 2015 09:04:25

  Reblogged this on Relaxare’s Weblog and commented:

  Neuroprogramare lingvistică (NLP)
  Motto: “Gândeşte pozitiv!”

  Mă las purtată de destin prin viaţă,
  Simt briza vântului cum mă răsfaţă.
  Păşesc atent, parc-aş călca pe pâine,
  Trăind… de azi creez ziua de mâine.

  Spre viitor de azi eu mi-am întins visare
  Şi gândul înţelept se va transmite-n zare.
  Îmi programez în gând ca să înving temutul
  Şi-mi regăsesc în mine totdeauna începutul.

  Şi mintea mea arde-n văpăi de sânge,
  De mult sufletul fulger nu mai plânge.
  Ştiu că sunt cheia fericirii ce-mi revine,
  Iubirea caldă este şi va fi mereu în mine !
  Simina Silvia Șcladan

  • atractiasuccesului

   May 12, 05 2015 09:04:34

   Frumos!

 • ion

  January 21, 01 2015 09:52:10

  Care dintre sentimente piere cel mai repede?

  • atractiasuccesului

   January 22, 01 2015 02:40:10

   Probabil cel care nu e alimentat.

 • Samciuc Cristina

  March 31, 03 2014 09:00:45

  Este perfect adevarat,cine reuseste sa puna in practica culege roade,traieste usor frumos si bine.

  • atractiasuccesului

   March 31, 03 2014 09:21:40

   Ne bucuram sa aflam de bine de la persoane care practica magia recunostintei! 🙂

 • adriana

  July 07, 07 2013 02:40:10

  Foarte adevarat ,la fel pot sa spun ca mi se intampla si mie de cand practic recunostinta,linistea intra in viata si toate se aranjeaza mai simplu .

  • atractiasuccesului

   July 08, 07 2013 01:06:39

   🙂 ai observat si alte lucruri frumoase care ti se intampla in perioada asta?

Leave a Comment