Oamenii rămân acolo unde simt că aparțin

Ce anume face ca relațiile cu oamenii să curgă, în ciuda dificultăților, diferențelor de opinie și a momentelor de retragere?

Disponibilitatea de a-i lăsa să plece.

Pare a fi un gest contraintuitiv, dar nu este. Nimeni nu vrea să fie ținut undeva unde nu-și dorește să fie. Niciun om nu poate fi autentic și deschis când are garda ridicată, se simte presat sau urmărit constant.

La nivel energetic, când ținem ceva strâns, totul se contractă și se blochează. Când dăm drumul, lucrurile se destind si se rearanjează.

Oricât de mult dorești un om în viața ta, dacă el nu vine niciodată spre tine, nu se implică, iar relația nu se concretizează în mod natural, lasă-l să plece. Este cel mai înalt bine pe care ți-l poți face. Și lui în același timp. Valabil în orice tip de relații – intime, de familie, relații de prietenie sau profesionale. 

Fii dispus să dai drumul oricând oricărei persoane care nu îți dovedește că te vrea în viața ei, nu muncește în egală măsură la relație și nu are aceeași direcție ca și tine.

Ai încredere că cine rămâne, rămâne pentru că se simte parte din lumea ta, a voastră împreună. Și pentru că vrea să fie acolo. 

Faptul că faci eforturi să păstrezi o relație nu înseamnă și că o vei păstra sau că va fi una sănătoasă și împlinitoare. Cine vrea să fie în viața ta, acționează constant și consistent în direcția asta. Și este firesc să se întâmple așa, atât timp cât suntem atrași de ce ne dorim cel mai mult, iar dacă ce ne dorim cel mai mult este fundamentat pe valori personale profunde, se nasc conexiuni, prietenii și relații solide de durată.

Nu-ți face griji că vei pierde oameni. Dimpotrivă, când rămâi centrat în propriile valori și lucrezi constant să manifești cea mai bună versiune a ta, atragi persoanele potrivite. Acei oameni care rezonează cu vibrația ta și își doresc să continue călătoria împreună cu tine. Acei oameni pe care îi inspiri și care te inspiră.

Nu este ușor, nu este nici imposibil.

Atât timp cât știi ce vrei pentru tine și ai încredere că fiecare om este motivat să se miște în direcția propriilor visuri, aspirații și viziuni, vei lăsa lucrurile să se aseze natural. Oamenii rămân acolo unde simt că aparțin. 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

Leave a Comment