6 calități ale unui bărbat atrăgător

Faptul că m-am îndrăgostit profund de tine este o funcție a sufletului meu  și ceea ce îmi inspiri tu. Faptul că am suficientă încredere de sine pentru a mă abandona total acestei experiențe – deoarece știu că nu mă voi sustrage responsabilităților mele lumești sau că nu voi renunța la forța mea – se datorează încrederii în personalitatea mea.” (Marianne Williamson)

Am fost întrebată în ultima vreme ce simt eu că este atrăgător la un bărbat. Ce anume îl face charismatic, irezistibil și de păstrat pentru mine. Calitățile care fac un bărbat atrăgător pot fi diferite pentru fiecare femeie în parte, în funcție de propria personalitate, de natura și durata relației pe care o vrea cu respectivul partener.

Dincolo de aspectele de bază pentru care doi oameni ajung să fie împreună, precum atracția, compatibilitatea, circumstanțele în care se cunosc și ce vor să construiască împreună, calitățile morale sunt la fel de importante la un bărbat, ca și la o femeie.

1.  Inteligența

O conversație cu un bărbat inteligent este un deliciu. Un preludiu constant. Indiferent că este vorba despre lucruri abstracte sau concrete, despre profesie sau pasiune, despre situații serioase și mai puțin serioase, un bărbat inteligent întreține scânteia discuțiilor. O minte sclipitoare și deschisă este sarea și piperul unei interacțiuni, de la partea profesională, la prietenie și erotism. Glumele cu un bărbat inteligent sunt întotdeauna o plăcere, potrivit dozate cu substraturi și bun simț.

2. Centrarea în inimă și cultivarea conștientă a propriei energii

Conectat cu propriile dorințe și nevoi emoționale. Vulnerabilitatea este atrăgătoare. Playing it cool este pentru adolescenți. Centrarea în inimă și cultivarea propriei energii masculine, inclusiv a iubirii, transmit încredere în propria persoană și deschidere.

A fi vulnerabil nu înseamnă a nu avea personalitate sau respect de sine. Nu înseamnă că un bărbat acceptă să fie tratat cu indiferență și  continuă să își pună inima pe tavă. Vulnerabilitatea înseamnă disponibilitatea de a-și recunoaște cele mai profunde trăiri și de a le împărtăși cu femeia care i le inspiră. Înseamnă că un bărbat își dorește să fie văzut așa cum este el în inima lui. Chiar și (mai ales) atunci când se îndrăgostește de o femeie. Iar această femeie nu poate decât să se deschidă în fața lui și să guste iubirea lui pe îndelete. Să se simtă dorită.

3. Maturitate emoțională

Un bărbat atrăgător este un bărbat copt, trecut prin diferite experiențe de viață pe care și le-a asumat și le-a asimilat. Frumoase, dificile, profunde sau superficiale. Sigur că maturitatea emoțională poate fi întâlnită uneori și la un băiat de 20 de ani. Un mod natural de a fi și de a înțelege lucrurile sau o copilărie tumultoasă care l-a maturizat din punct de vedere mental și afectiv. Totuși, anii aduc o anumită profunzime și un anume sens vieții. Iar acest lucru se simte inclusiv în modul în care se îndrăgostește și iubește un bărbat matur emoțional. Înțelegerea, răbdarea și căldura unui bărbat matur se simt.

4. Simțul umorului și o atitudine relaxată

Este reconfortant să stai de vorbă cu un bărbat relaxat care vede soluții în probleme. Un bărbat care chiar și atunci când nu vede soluții, știe că ele există. Umorul și atitudinea relaxată vin din asumarea responsabilității asupra propriei vieți. Când un bărbat înțelege că deține controlul asupra propriei lui deveniri, se simte liber să-și exprime potențialul și să obțină ceea ce își dorește. Iar atunci când nu realizează ceea ce și-a propus, este deschis să-și exploreze cu mai multă atenție dorințele și valorile personale. Este relaxat pentru că știe că orice ar fi este bine. Iar o femeie care rezonează pe aceeași frecvență ca și el este fericită să-l aibă alături.

5. Face ceea ce îi place cu adevărat și o face profesionist

Puține lucruri în viață sunt la fel de atrăgătoare și plăcute ca atunci când întâlnești un bărbat care își simte chemarea și direcția în viață. O femeie are nevoie să știe că bărbatul ei își cunoaște nevoile, aspirațiile, calitățile și potențialul, valorificându-le într-un mod inteligent. Claritatea asupra propriului drum în viață este o forță, o energie care inspiră. Atunci când un bărbat nu a atins încă acest nivel sau se află într-o perioadă confuză a vieții lui,  este atrăgător să observi că se autoexplorează, căutând să înțeleagă ce anume îl face cu adevărat fericit.

6. Loialitate față de propriile alegeri și flexibilitate

Indiferent prin câte experiențe trece și câte alegeri face de-a lungul vieții, un bărbat charismatic emană loialitate. În primul rând, față de propriile valori. Loialitatea lui nu înseamnă perfecțiune, înseamnă că își asumă ceea alege. Chiar dacă se dovedește a fi o alegere potrivită doar pentru o perioadă scurtă de timp, îi rămâne loial atât cât este ceea ce este. Pentru că înțelege că îl reprezintă în acea etapă de viață. Loialitatea înseamnă claritate la nivel mental și sufletesc. Angajament față de propriile alegeri și nu blocare în situații care-l fac nefericit. Ceea ce înțelege un bărbat matur este că schimbarea face parte din procesul vieții. A face noi alegeri conform cu ceea ce devine pe parcursul vieții este un semn de sănătate emoțională.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment