Cheia unei prietenii rezistente în timp

În legăturile de prietenie, afinitățile sunt precum fundamentul unei case. Fără el, ai putea construi casa, dar n-ai ști niciodată cât timp rezistă. Când doi oameni se atrag pe un fond energetic comun, șansele ca ei să construiască ceva frumos împreună sunt mari.

Cu o condiție: trebuie ca amândoi să vrea. Pentru că doar punctele comune nu sunt suficiente.

Este nevoie ca ei să înțeleagă valoarea prieteniei lor și să fie dispuși să treacă peste obstacole, diferențe de opinie, momente dificile, spațiu și timp. Iar când o astfel de legătură se construiește, devine tot mai profundă și mai frumoasă.

Cred că alegerea de a continua, chiar și când lucrurile devin încordate sau pur și simplu tăcute, este cheia unei prietenii rezistente în timp. Pentru că dincolo de aceste momente, stau frumusețea și bogăția acelor oameni.

Capacitatea de a rămâne conectați și de a hrăni o prietenie atât prin cuvinte și gesturi simple, cât și prin eforturi, depinde de maturitatea fiecăruia și de acceptarea celuilalt așa cum este.

Comunicarea, indiferent de natura unei relații, face ca lucrurile să fie clare și să curgă. Permite construirea unor niveluri tot mai profunde de conexiune.

Această alegere trebuie făcută în fiecare moment dificil și de fiecare dată când suntem tentați să etichetăm un anumit comportament și să acționăm în virtutea acelei etichete. Bob Marley spunea că nu este vorba despre a fi într-o relație cu cineva care nu te face niciodată să suferi, ci despre a fi într-o relație cu cineva pentru care merită să-ți pese și să te doară. 

De ce?

Pentru că fiecare dintre noi avem slăbiciuni, limitări, frici și neputințe și rănim uneori oamenii la care ținem cel mai mult, chiar fără să ne dăm seama. Nu ne putem feri de aceste aspecte ale vieții, dar pe măsură ce lucrăm conștient cu noi înșine, deschiderea și înțelegerea capătă noi profunzimi, iar legăturile cu oamenii importanți pentru noi devin tot mai bogate, mai frumoase și mai puternice.

Este vorba despre a vrea. Și despre doi oameni care își doresc să se dezvolte constant, atât individual, cât și în relația lor de prietenie.  

 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Leave a Comment