Comunicarea dincolo de cuvinte

Este întotdeauna nevoie de cuvinte ca să simțim ce simte omul de lângă noi? Se realizează conexiunile sufletești atunci când ne vorbim?

Comunicarea prin cuvinte, schimbul de idei și gânduri cu siguranță creează o legătură între oameni, la nivel mental. Chiar și declarațiile de dragoste sunt trecute mai întâi prin filtrul proceselor mentale.

Contactul vizual însă este cel care naște povești și deschide inimi. Am senzația că ochii sunt cea mai sinceră cale de comunicare și cel mai scurt drum către sufletul unui om.

Acel contact vizual prelung când totul în jur îngheață și ochii strălucesc; acele momente când nu simți nevoia de cuvinte. Atunci poți percepe și transmite cele mai multe trăiri. Dacă ești deschis și atent la celălalt. Prietenii adevărați se înțeleg dincolo de cuvinte. La fel și doi oameni între care există o conexiune sufletească. Pentru că se simt reciproc.

Sunt lucruri care nu ți se spun și totuși pe care le știi. Și da, uneori nu e suficient doar să intuiești. Trebuie să auzi. Să ți se confirme și să simți (nevoia de contact fizic, de căldura corpului celuilalt). Înainte de orice atingere însă, ochii îți pot spune la ce nivel porți comunicarea cu cel de lângă tine (intelectual, sufletesc sau erotic). Asta pentru că modul în care privești pe cineva este expresiv.

“Să înveți a citi ce-ți scrie dragostea care tace și să auzi cu ochii, asta nu poate face decât simțul iubirii.”  (William Shakespeare)

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

2 Comments

 • Cosmin

  December 23, 12 2013 05:18:42

  Mulţumesc. Felicitări pentru expunere. Sărbători fericite cu adevărat.

  • atractiasuccesului

   December 24, 12 2013 07:50:21

   Cu drag! Sarbatori Fericite! 🙂

Leave a Comment