Dacă cineva nu-ți face loc în viața lui este pentru că nu te vrea acolo

Când vine vorba de relații și motive pentru care nu merg, se rup sau nu se concretizează, am auzit de-a lungul timpului cele mai naïve justificări. Și de la femei, și de la bărbați.

Are un program încărcat; Are probleme de familie; Trece printr-o perioadă dificilă; E prins/ă într-o situație complicată; Nu sunt încă la nivelul pe care și-l dorește; Se lasă influențat/ă de prieteni; Ne aflăm într-un context nepotrivit, etc.

Nu mai continui, ai înțeles ideea.

Foloseam și eu justificările astea la 20 de ani. Pentru că nu știam mai mult. Și pentru că era mai romantic să mă las prinsă sau să creez o poveste complicat de intensă. Cel mai probabil le-ai folosit și tu sau încă le folosești, din moment ce ai intrat pe acest articol.

Pe măsură ce treci prin diferite experiențe sau prin aceleași experiențe sub forme diferite și pe măsură ce îți setezi tot mai clar valorile personale, începi să vezi lucrurile așa cum sunt ele de fapt. Dincolo de cum ai vrea tu să fie. Dincolo de cum îți spune cineva că sunt. Pragmatic.

Când un om te vrea cu adevărat în viața lui, îți face loc.

Te include într-un mod concret, nu doar prin vorbe. Acționează constant în direcția asta și își aranjează prioritățile personale în jurul relației cu tine. Dacă situația este într-adevăr complicată, găsește soluții și modalități de a se implica în viața ta sub cât mai multe forme. De a fi prezent. De a construi împreună. Îți va comunica intenția de a face lucrurile astea și dacă sunteți pe aceeași pagină, le va concretiza pe termen lung.

Dacă tot ce ți se oferă sunt cuvinte frumoase, frânturi din ceea ce vrei cu adevărat, inconsistență în comportament, neclaritate și justificări, desprinde-te și mergi pe calea ta.

Nu încerca să repari cealaltă persoană, să găsești răspunsuri la întrebarea De ce nu? sau să faci pe eroul salvator.

Ai încredere în barierele celeilalte persoane la modul că: NU te vrea cu adevărat în viața ei/lui. La un nivel profund, are alte priorități. Face alte alegeri. Există altceva ce își dorește mai mult decât ceea ce reprezinți sau îi aduci tu.

Și nu o lua personal.

Oamenii au propriile valori, aspirații, nevoi și convingeri subconștiente. Nu e treaba ta să descoperi de ce cineva investește energie, timp și atenție în alte lucruri decât în relația cu tine. E o risipă de resurse prețioase pe care le poți orienta în manifestarea propriilor valori și priorități.

Dacă nu îți creezi o viziune mai înaltă asupra modului în care vrei ca o relație să fie și dacă nu îți respecți acest standard, indiferent ce altceva ți se oferă, poți rămâne prins ani de zile în așteptare, iluzii sau promisiuni seci.

Depinde doar de tine.

Nimeni altcineva nu are puterea să te țină pe loc decât dacă tu permiți asta.

Cunoaște-ți prioritățile și nevoile, fii vigilent, observă și ajustează-ți nivelul de implicare în funcție de ceea vrei să construiești și de ceea ce ți se oferă. Și dacă ceva nu se concretizează, în ciuda încercărilor, emoțiilor intense, atașamentelor sau legăturii mentale puternice cu celălalt, dă drumul și continuă pe calea ta. Este cel mai înalt bine pe care ți-l poți face.

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire 3.0 România .

Leave a Comment