Dacă te-ai îndrăgostit, spune-i!

Ce ai de pierdut? Dacă este om bun, îți va proteja trăirile. Dacă este omul care te temi că ar putea fi, abia afli cu cine stai de vorbă. S-ar putea să-l sperii și să nu-l mai vezi la ochi. Cu atât mai bine. N-ai fi vrut lângă tine un om care nu-și dorește să rămână.

Spune-i ce simți și fă-o pentru tine, fără să-i ceri la schimb reciprocitate.

Fă-o pentru că îți dorești ca el să se știe adorat, pentru că ceea ce simți îți este suficient și te face fericit. Nu te agăța de un răspuns. Oferă-i spațiu. Apropie-te atât cât să-i simți reacțiile și lasă-ți omul liber de orice așteptări. Ai încredere în capacitatea lui de a lua decizii pentru el. Pentru voi.

Lasă chimia deoparte. Doar pentru asta, nu se merită să faci poezii. Și nici să aprinzi un foc dacă știi că n-ai decât paie. Chimia nu e îndrăgostire. Doar sufletul are capacitatea de a iubi fără să aștepte nimic la schimb. Iar când te îndrăgostești cu sufletul, iubești. Pentru că vrei să oferi omului tău ce este mai bun. Să-i faci inima să crească puțin câte puțin. Să-i dai energie și să-l știi bine. Cu tine sau fără tine.

Dacă simți că înflorești în prezența lui, spune-i! Dacă simți că nu-ți poți stăpâni zâmbetul când te privește în ochi, arată-i! De ce să vrei să te ferești? Ce simți pentru acest om este o binecuvântare pentru amândoi. Energia îndrăgostirii se revarsă și asupra lui. Iar pe tine te îmbogățește. Ce alege să facă cu ceea ce-i spui, îl definește pe el. Nu pe tine.

Dacă este om bun, primește cu blândețe trăirile tale. Are încredere în tine. Și te protejează. Și poate simte la fel.

Iar dacă nu, ce ai de pierdut de la un om care nu este potrivit pentru tine?

 

Licenţa Creative Commons
Dacă te-ai îndrăgostit, spune-i! de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional.

3 Comments

 • Aliosa

  May 11, 05 2015 11:00:00

  Asa este :
  ” Daca te-ai indragostit, spune-i ” 🙂
  https://youtu.be/Vu-Q4jWm6P4
  ca de nu, ii spune altul …………………..
  Aliosa.

  • atractiasuccesului

   May 12, 05 2015 09:01:45

   🙂 Corect… Exista si varianta asta!

 • Anonymous

  April 22, 04 2015 07:25:11

  ” Adanca si mistuitoare te intorci , aproape sunt,si mai aproape de miezul tau de foc , ne-am regasit… cu ochiul zguduit am renascut din rugul de lumina ,fulg de lumina. doua suflete cuibarite in fulgul de lumina ratacind… fulg de lumina aruncat intre un cer si altul , zbor leganat in nesfarsimea clipei… ” – Cumpana dorului 🙂

Leave a Comment