Doi oameni care se conectează pe frecvența lor de bază

Relațiile dintre oameni sunt naturale. Sau ar trebui să fie.

Fiecare dintre noi vibrăm pe anumite note, într-un anumit mod, precum instrumentele. Și ne atragem reciproc în funcție de afinități, idealuri, lecții pe care le putem învăța și lucruri pe care le putem construi împreună. Compatibilitatea profundă dintre două suflete începe cu sentimentul familiarității și al încrederii totale, respectiv cu intuiția că se cunosc  de-o viață.

Fiecare interacțiune este diferită. Cu fiecare persoană pe care o întâlnim rezonăm și ne conectăm pe un anumit nivel. Nu răspundem în același mod tuturor oamenilor din viața noastră și este firesc să se întâmple așa. Felul în care părinții tăi te cunosc este diferit de cel în care te percepe partenerul de viață sau colegul de birou. În funcție de context și de omul cu care relaționăm ne sunt activate anumite părți din noi. Cu cineva poți discuta cele mai nebunești idei pe care n-ai putea să le spui nimănui. Cu altcineva te-ai putea conecta pe un nivel sufletesc într-un mod unic, irepetabil.

Oamenii se atrag în mod natural din diferite motive și cu diferite scopuri. Dacă o relație cu un om înseamnă ca tu să-ți suprimi cea mai puternică chemare, să fii altcineva decât simți că ești, să îți negi adevărul sau nevoile autentice, să faci eforturi pentru a te ridica la nivelul așteptărilor, atunci acea relație nu e pentru tine. Și dacă a-ți fi loial ție însuți și dorințelor celor mai profunde înseamnă ca omul de lângă tine să se îndepărteze, lasă-l să plece. O relație nenaturală în care doi oameni nu mai vibrează pe aceeași frecvență, nu mai sunt conectați în mod autentic și descoperă că simt să experimenteze viața în moduri diferite, nu poate produce decât suferință, sufocare și blocaj emoțional. Siguranța și confortul nu înseamnă întotdeauna fericire.

Când doi oameni au de trăit împreună o anumită experiență, indiferent cât durează ea – o zi sau un an, ori toată viața, și simt că se conectează reciproc în mod firesc fără să forțeze relația să meargă, atunci acei oameni vor tinde natural unul către celălalt indiferent de obstacole. Atunci când două persoane se conectează pe frecvența lor de bază și își sunt loiali adevărului propriu, diferențele de personalitate, vârstă sau stil nu mai contează, pentru că ei sunt deja conectați, își doresc să se înțeleagă reciproc și sunt întotdeauna pregătiți să râdă împreună, chiar și în timpul momentelor grele.

Suntem învățați că relațiile cu oamenii sunt dificile și necesită eforturi constante dacă vrem să construim ceva măreț împreună. Și totuși mulți oameni se pierd pe ei înșiși undeva pe acest drum. Li se citesc în ochi golul, lipsa poftei de viață, rătăcirea. Și poți vedea și oameni care radiază fericire chiar și după jumătate de viață petrecută împreună. Nu toate relațiile sunt menite să dureze până la final, iar asta poate produce un adevărat haos în lumea unui om care iubește stabilitatea și se simte confortabil în mijlocul certitudinilor. Saltul în necunoscut este cea mai comună frică și adesea cea care blochează curgerea naturală a unei relații.

Doi oameni care se simt bine unul în prezența celuilalt, râd mult împreună, se conectează la nivel sufletesc, pot discuta despre orice și se atrag reciproc au împreună un drum. O chemare cu rost. O viață împreună care trebuie împlinită. Totul este făcut să curgă. Nimic nu poate rămâne blocat oricât de mult ne-am strădui să păstrăm ceva. Mai devreme sau mai târziu, sufletul își cere drepturile. Noi suntem cei care alegem: ne agățăm de ceea ce avem, conștienți fiind că ne suprimăm adevărul și chemările personale sau alegem să ne hrănim în continuare sufletul și mintea cu ceea ce avem nevoie, rămânând loiali propriei lumini interioare. Ne suntem datori nouă înșine și oamenilor importanți din viața noastră să fim sănătoși emoțional și fericiți.

“Totul se rezumă la încredere. Trebuie să crezi în excelentul design al universului și în acest plan inteligent conform căruia ne sunt proiectate viețile. Am fost concepuți din start să fim fericiți. Trebuie doar să ne dăm la o parte din propria noastră cale.” (Robin Sharma)

Licenţa Creative Commons
Doi oameni care se conectează pe frecvența lor de bază de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

2 Comments

  • Aura Nedelciu

    October 08, 10 2016 09:26:57

    Exceptional!!

Leave a Reply