Genul de iubire care ne transformă

De ce iubim? Nu știu de ce. Poate pentru că face parte din definiția vieții, dacă nu cumva este chiar esența ei. Poate pentru că nu există altă cale. De ce ne îndrăgostim fără drept de apel? Probabil pentru că suntem mai mult decât corpurile noastre și dincolo de substanțele chimice pe care le secretă creierul (renumiții hormoni ai fericirii și nu numai) mai este ceva. O altfel de îndrăgostire, deși nu credeai că este posibilă, poate apărea chiar înaintea atracției fizice.

Întâlnești un alt om cu care te conectezi la un nivel foarte profund și nu poți să explici rațional ce se petrece pentru că ai simțit asta înainte să observi asemănări, aspirații comune sau interes erotic. Și totuși lucrurile așa stau. Iar explicarea rațională a unei conexiuni care nu ține doar de chimie și logică devine o încercare copilărească.

Îți dai seama că genul ăsta de comunicare are loc din ambele sensuri. Că nu este necesar să vorbești ca să transmiți ce simți (deși au și cuvintele farmecul lor). Îndrăgostirea asta poate dura o viață. Este o legătură pe care o citești în gesturile de afecțiune ale cuplurilor de bătrâni pe care-i vezi uneori în parc, pe stradă, în stația de autobuz. Sunt puține, da. Dar pentru cei care au ochi să vadă, acești oameni sunt o dovadă în plus că se poate. Iar cei care nu cred, se vor uita la bătrâneii simpatici din parc, cum se plimbă de mână, cum el face gesturi galante către ea, și își vor spune: “Doar ce a agățat-o!” (sau ceva de genul).

Sigur că aparențele pot înșela. Dar uneori ceea ce vezi este ceea ce este. Și mai important decât atât, este vorba despre încrederea ta personală într-o astfel de iubire, dincolo de orice dovezi, explicații sau “demontări de mituri”. Este vorba despre încrederea totală în omul de care ești îndrăgostit. Simți că iubirea pentru el te face mai bun. Te stimulează să încerci mai mult, să fii în fiecare zi cea mai bună variantă a ta pentru că ajungi să înțelegi un adevăr simplu: dincolo de calitățile tale și de ceea ce faci (în relație și în viața de zi cu zi), ceea ce aduci omului pe care-l iubești este calitatea energiei și a gândurilor tale.

Înțelegi că învățând întâi să te iubești cu adevărat pe tine îi faci un dar care nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.

Simți că iubindu-te pe tine îl iubești mai mult pe el. Iar el gustă asta. Este partea mea ilogică, irațională și implicată emoțional care-mi spune că îndrăgostirea cu sufletul produce transformări la un nivel foarte profund nu doar asupra celui îndrăgostit, ci și a celui asupra căruia se revarsă energia iubirii.

Nu văd alt sens mai atrăgător al vieții decât să ne dezvoltăm constant propria capacitate de a rămâne îndrăgostiți și de a iubi.

Să căutăm mereu update-uri și să ne apropiem progresiv de cea mai bună variantă a noastră. Pentru că ceea ce suntem este ceea ce aducem într-o relație. Iar omul de care suntem îndrăgostiți ne ajută cel mai mult să facem lucrarea asta. La rândul nostru suntem EA sau EL pentru acest cineva și producem (poate și fără să fim conștienți) transformări de calitate. Asta este puterea relațiilor dintre două suflete care se atrag reciproc, se simt, se caută și se întâlnesc într-un loc care nu are corespondent în mintea logică.

 

Licenţa Creative Commons
Genul de iubire care ne transformă de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internațional .

6 Comments

 • apatheea

  July 24, 07 2014 12:00:52

  Multumesc frumos, Anca, pentru raspuns! Mi-ai raspuns oarecum la intrebare sau mi-ai raspuns la niste intrebari pe care nu le-am spus, dar acel el este emitatorul si ma gandeam ca ar posibil sa emita acele conexiuni sufletesti mai multor “receptori” (ele). Asta mi-e dilema…sau e posibil ca aceasta conexiune sa se creeze doar cu o persoana pe principiul melodiei “just the two of us”…

  • atractiasuccesului

   July 24, 07 2014 09:24:28

   Acum inteleg mai bine. Credinta mea personala/ intuitie imi spune ca genul asta de conexiune are loc cu EA, pentru ca este indragostit, indragostirea fiind o componenta care lipseste din alt gen de conexiuni sufletesti. Oricum, raspunsul la intrebarea asta sigur merita confirmare chiar de la sursa 🙂

 • apatheea

  July 22, 07 2014 11:00:43

  intrebarea mea….se poate sa simti ceea ce ai descris cu mai multe persoane? sa existe un singur emitator pentru mai multi “receptori”? precum cocosul din ograda? ti-as fi recunoscatoare pentru raspuns!

  • atractiasuccesului

   July 23, 07 2014 10:43:27

   Interesanta perspectiva. Acum cativa ani ma intrebam acelasi lucru. Sper ca am inteles corect ce spui ca sa raspund in tema. Cred ca atunci cand iubirea infloreste in tine, este natural sa simti frumos oamenii din jurul tau si sa emiti energia asta astfel incat mai multe persoane sa o simta. Iar conexiunile sufletesti se pot stabili chiar intre persoane de acelasi sex. Dar iubirea despre care vorbesc in articol cred ca este unica tocmai prin faptul ca esti acolo cu toata fiinta ta si esti indragostita de EL. SI atat. Fiecare relatie profunda aduce un dar, o transformare, de asta cred ca este bine sa i se acorde spatiu personal, intim. Sper ca ti-am raspuns la ce intrebai. Multumesc pentru ganduri!

 • Lucy Visinescu

  July 22, 07 2014 06:34:08

  frumos spus.. 😉

  • atractiasuccesului

   July 22, 07 2014 09:04:33

   Multumesc. Frumos si de trait… 🙂

Leave a Comment