Mă bucur ca un copil, iubesc ca o femeie

Nu, nu știu cine a câștigat Eurovision. Și nu-mi sună cunoscut nici ultimul hit al lui Smiley. Sunt pe lângă orice subiect legat de fotbal, orientare politică, showbiz ori dezbateri gen: “a murit sau nu a murit Elodia.” Nu pentru că nu prind din zbor noutățile, ci pentru că mă plictisesc.

Când vreau să aflu ce mă interesează, caut. De obicei, în cărți. Puține dintre informațiile care vin în mod insistent pe diferite canale media conțin informații utile.

Mă simt norocoasă pentru că fac ce-mi place. Profilul jobului îmi permite să aflu lucruri noi în domeniile care mă pasionează – parapsihologie, spiritualitate, dezvoltare umană și sănătate. Mai mult, mă provoacă să gândesc, să-mi extind înțelegerea și opțiunile. Mă ajută să cresc așa cum îmi doresc.

Sunt selectivă, trăsătură de caracter pentru care unii folosesc alt cuvânt, pretențioasă. Da, foarte selectivă. Asta pentru că de cele mai multe ori știu exact ce vreau. Iar când nu-mi este clar, am răbdare să aflu. Sunt atentă la ce simt când întâlnesc oameni, când merg în locuri noi. Cum spuneam mai devreme, când este vorba despre lucruri importante am răbdare. Nativ. Nu-mi place să aștept la stomatolog sau un telefon promis la o anumită oră.

Apreciez compania oamenilor inteligenți, cu simțul umorului, relaxați, calzi și în contact cu propriul suflet. Sunt rari astfel de oameni.
Sub zodia scorpionului, sigur că pot fi un pic înțepătoare. Nu-mi plac conflictele și prefer să le evit, dar la nevoie al doilea limbaj este sarcasmul. Uneori o fac de plăcere. De fel, sunt pacifistă.

Sunt foarte de acord cu cine a spus că singura constantă din Univers este schimbarea, cea mai isteață calitate în acest sens fiind flexibilitatea, adică puterea de adaptare. Viața m-a pus în diferite situații care m-au ajutat să conștientizez că dispun de acest instrument. Sunt totuși contexte în care trebuie să lucrez cu mine ca să mă desprind de vechile credințe (limitative) și să creez o altă realitate.

Dincolo de asta, îmi place stabilitatea. Stabilitatea căminului, cea la locul de muncă și în relațiile cu oamenii valoroși din viața mea. Îmi place să construiesc prin răbdare și să prind rădăcini, fapt care devine o provocare atunci când contextul cere o transformare profundă.

Oamenii cu adevărat importanți pentru noi rămân până la sfârșit și că doar forma relației evoluează.

Putem trece de la prietenie la dragoste, la fel de bine cum se întâmplă să devenim prieteni după ce am fost iubiți. Putem face ca relațiile de suflet să crească în timp, să devină tot mai puternice.

Mă îndrăgostesc întâi cu sufletul. Apoi mă îndrăgostesc de calități – inteligență, simțul umorului, maturitate emoțională, atitudine relaxată, generozitate, loialitate, răbdare. Mă îndrăgostesc de un contact vizual prelung, o privire prezentă, un mers mândru, mâini frumoase, un timbru vocal cald, dar masculin. Dincolo de calități, primul semn este un anumit soi de conexiune, care există sau nu există. Poate avea toate calităţile din lume, dacă nu suntem pe aceeasi frecvenţă, degeaba. Şi se poate să nu fie potrivit, dar dacă am simţit acel soi de conexiune, înseamnă totul.  Şi iubesc pentru că iubesc.

Pentru că iubesc, cresc și mă extind. Mă simt recunoscătoare și simt să-mi exprim recunoștința. Pentru că sunt îndrăgostită am emoții, uit idei, zâmbesc larg și des, sunt prostuță uneori, ochii îmi strălucesc, merg parcă plutesc, sunt prezentă, observ, tac și mă simt mai frumoasă. Mă bucur ca un copil, iubesc ca o femeie.
Pentru că urmez sfatul unui om foarte drag mie: sunt cum pot.

 

Licenţa Creative Commons
Mă bucur ca un copil, iubesc ca o femeie de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internațional .

2 Comments

 • atractiasuccesului

  June 29, 06 2015 07:49:41

  🙂 Ana, te astept cu drag ori de cate ori simti sa revii printre randurile mele.

 • Ana

  June 29, 06 2015 12:19:26

  Parcă ai descris sufletul meu cum și.te și cum gandeste’.Parcă ai descris felul meu de a mă îndrăgosti,caracterul meu l am regăsit printre rândurile scrise de ține.
  Ce mai,parcă pt mine ai scris.
  Felicitari !!!!

Leave a Reply