Mesaje de necitit

Dincolo de ce spune mintea, ce simte corpul cand ne aflăm în aceeași încăpere cu altă persoană?

Faptul că suntem atenți la ce ne spunem în interiorul nostru în timp ce altcineva vorbește cu noi este motivul pentru care mesajele ascunse ne scapă. Și de fapt nu sunt ascunse, ci nu ies în evidență precum cele pe care le transmitem în mod conștient.

Schimb de replici inteligente, amuzante, control asupra emoțiilor, gesturilor, un aer detașat sau indiferent, priviri fugitive sau lungi, toate astea transmit mesajele pe care noi intenționăm să le punem pe tavă. Restul rămâne în umbră (sau cel puțin așa ne place să credem). Cineva care este atent la ce-i spune corpul reusește să perceapă adevăratele stări ale celuilalt. Nu este nevoie să urmărești conștient gesturile cuiva, este suficient să te simți pe tine și să-l simți și pe el.

Un corp deschis sau închis, încordat sau relaxat, un suflet care se bucură că ești acolo, ochi care devin mai vii și mai luminoși, zâmbete în colțurile gurii, un mers legănat sau încet, o minte limpede sau conflictuală, o inimă generoasă, o energie caldă și protectoare, dorința de apropiere, toate astea se simt, nu se citesc. Și dacă ai senzația că ești de necitit, probabil că te afli în fața unei persoane care nu e conectată cu propriul corp. Când se întâmplă să întâlnești pe cineva atent, te simți transparent, simți ca și când celălalt privește în sufletul tău. Și e plăcut. E altceva.

 

Licenţa Creative Commons
Mesaje de necitit de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional .

Leave a Reply