Mesajul unui bărbat îndrăgostit

„Îmi conştientizez iubirea pentru tine, la fel cum îţi constientizez iubirea ta pentru mine. Şi totuşi, trebuie să recunosc că sunt momente când îmi pierd încrederea în tine. Îmi spui una, iar apoi îţi schimbi părerea în clipa următoare. Pari fericită, după care te superi subit, fără niciun motiv aparent. Sunt momente în care pot fi prezent în întregime alături de tine, chiar dacă emoţiile tale îmi distrag atenţia.

Alteori prefer să mă retrag şi să aştept să te calmezi. Uneori încerc să vorbesc cu tine despre ce simţi, astfel încât să pot înţelege problema cu care te confrunţi şi să o rezolv. Din păcate, încercările mele de a te asculta nu conduc nicăieri, căci scena se repetă din nou. Îmi pierd atunci încrederea în cuvintele tale, care mi se par prea schimbătoare şi prefer să mă retrag în mine, ca să nu mă înfurii prea tare din cauza dispoziţiei tale efemere şi a cuvintelor tale goale.

Din fericire, de-a lungul anilor, ne-am maturizat amândoi. Tu ai învăţat să laşi iubirea ta să se manifeste deschis dincolo de emoţiile tale schimbătoare. De aceea, îmi este mult mai uşor acum să intuiesc care este dorinţa reală a inimii tale, dincolo de cuvintele şi de schimbările tale de suprafaţă. Am învăţat să rămân în contact cu inima ta şi să simt ce îţi doreşti, fără a mă mai lăsa distras de ceea ce spui sau de felul în care te comporţi în exterior.

Urmăresc întotdeauna să simt dorinţa cea mai profundă a inimii tale şi să văd adevărata lumina a acesteia, indiferent de ceea ce spui sau ce faci. De când nu mă mai retrag în mine, pentru a-mi găsi astfel pacea la distanţă de tine, sunt uluit să constat cât de profundă este iubirea ta pentru mine. Lumina ta îmi trezeşte inima, făcând-o să conştientizeze iubirea care se manifestă pretutindeni în fiecare moment. „

(David Deida, Draga mea iubită)

Leave a Comment