Oamenii simt oamenii

De ce este bine să gândești ce e mai bine despre oameni? Pentru că ce cultivi rămâne în grădina ta. Poți crește flori și poți avea o grădină de vară plină de verdeață și culori. Dacă te ocupi de ea.

Pentru că ce cultivi în grădina ta ajunge și în grădina vecinului. Întotdeauna. Vântul împrăștie deopotrivă și semințele bune, și pe cele rele. Felul în care gândim despre oameni se reflectă în atitudinea lor față de noi. Inconștient. Mai ales în relațiile cu oamenii importanți din viața noastră.

Dacă primești în mod repetat același răspuns și crezi că nu-l meriți (pentru că tu nu ai greșit cu nimic), mai gândește-te odată. Gândește-te ce atitudine ai tu față de persoana respectivă. Ce fel de discuţii ai cu ea în interiorul tău? Și fii sincer. Întotdeauna există o concordanță între felul în care gândim constant despre oameni și modul în care ne răspund ei.

La fel, ce simțim față de o persoană este un amestec de impresii personale și gânduri proiectate de acel om. Ce gândește față de sine, și ce gândește față de noi.

Nu te ajută cu nimic să gândești ce e mai rău despre un om important pentru tine. A recunoaște corect stările interioare prin care treci, fără să le negi, nu este totuna cu a gândi ce este mai rău despre celălalt (chiar dacă el a contribuit la declanșarea stării tale). Indiferent de context. Prezumția de nevinovăție este cea mai sănătoasă abordare. Dincolo și de proba contrarie. Așa, admiți că responsabilitatea de a-ți gestiona stările îți aparține.

Când ai pus o etichetă, ai înghețat toate celelalte posibilități.

Dacă nu-ți place rezultatul, schimbă factorii ecuației. Până obții ceva bun. Ceva reciproc.

Gândește ce e mai frumos și despre tine. Oamenii simt oamenii. Realitatea înconjurătoare este sensibilă la impresiile tale. Acordă-ți și ție prezumția de nevinovăție, fără să treci cu vederea lucrurile pe care le poți face altfel. Mai bine.

Nimeni nu spune că e ușor. Este nevoie de disciplină. Atenție și energie. Dar merită. În final, ce gândim despre oameni ne reprezintă. Iar ceea ce suntem este ceea ce aducem în relațiile cu ceilalți.

 

Licenţa Creative Commons
Oamenii simt oamenii de Atractia Succesului este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 4.0 Internațional.

Leave a Comment