Oamenii sunt ceea ce sunt

Uneori ai nevoie de câteva experiențe dificile ca să ințelegi un adevăr simplu: oamenii și relațiile cu oamenii sunt ceea ce sunt. Gradul de înțelegere și deschidere către ceea ce este în prezent determină și nivelul tău de sănătate emoțională.

Personal, am avut nevoie de situații care mi-au solicitat atenția și dorința de a înțelege mai mult. La nivel inconștient, cred că le-am atras tocmai ca să învăț.  Și asta am făcut. Oamenii nu se schimbă în altceva. Dacă suntem dornici să producem transformări în noi înșine putem lucra în acest sens – dar ceea ce facem de fapt este să scoatem la iveală capacități existente deja. Putem avea surpriza ca prin lucrul cu noi înșine să ne descoperim trăsături morale și calități pe care n-am știut că le avem. Dar ele erau acolo. Să ne imaginăm însă că un om își poate schimba în altceva caracterul și sufletul este ca și cum am aștepta de la un măr să facă pere.

Pe măsură ce anii trec oamenii nu se schimbă, ci devin din ce în ce mai mult ei înșiși.

Avem de ales: putem insista în efortul de a transforma un om sau relația cu omul respectiv, îl putem iubi sau putem pleca dacă ne dorim altceva.

Orice facem poate fi frumos atât timp cât acceptăm ceea ce este, cât este și suntem prezenți total în ce am ales să trăim. Când începem să ne creăm așteptări, să punem condiții și să vrem același ceva, dar sub altă formă, apar conflictele interioare, dezamăgirile și atașamentele dureroase. Oamenii sunt ceea sunt! Și suntem frumoși așa, mai frumoși decât atunci când încercăm să fim altceva.

2 Comments

 • Nuty Rica

  November 20, 11 2013 05:54:14

  corect si adevarat,dar unii oameni tot incearca sa i schimbe pe cei din jur si de cele mai multe ori sunt dezamagiti,dar uneori se invata minte,uneori nu,pt ca ei au asteptari de la cei dragi…

  • atractiasuccesului

   November 20, 11 2013 04:43:03

   Da, de obicei cele mai mari asteptari ni le facem de la cei dragi. Dar si ei tot oameni sunt, asa-i? 🙂

Leave a Comment