Ochii unui om îndrăgostit aduc lumină

Îi recunoști. În mulțime, în întuneric și de la depărtare. Nu pentru că au o culoare specială sau o formă interesantă, ci pentru că sunt plini de iubire și lumină.

Când un om te privește cu dragoste, te simți în siguranță. Apreciat.

Când omul de care ești îndrăgostit te privește cu tandrețe, înflorești. Așa cum înfloresc cireșii primăvara. Așa cum se deschide o floare după ploaie sub razele de soare.

Nu contează cât de îndrăgostit ești de cineva, dacă privirea lui este goală simți. Dacă se uită la tine numai cu dorință fizică, simți. La un nivel profund, știi. Așa cum simți atunci când ești privit cu iubire. Însă ești capabil să recunoști doar ceea ce tu însuți ai trăit, ceea ce ai în interiorul tău.

Omul care este plin de tine radiază.

Ochii îi strălucesc a bucurie. Prezența lui este în sine un act transformator. Oricât de bine s-ar pricepe să-și stăpânească emoțiile, privirea lui te pătrunde cu căldură și sete. Sete de tot ceea ce ești tu. Pentru că este îndrăgostit nu doar cu trupul, ci cu sufletul și cu toată ființa lui. Pentru că simte nu doar iubirea lui pentru tine, ci și iubirea ta pentru el.

Înțelegi atunci ce înseamnă să te bucuri doar pentru că ești în prezența unui om. Doar pentru că el spune nimicuri în timp ce privește. Nu neaparat ceea ce auzi te face să zâmbești, ci ceea ce transmite cu ochii.

Ochii pe care îi recunoști datorită căldurii pe care o trezesc în tine. Cei care îți spun că te afli în locul potrivit.

Că nu există un alt loc în lume care te dorește mai mult decât cel în care te afli deja.

Acei ochi pe care îi recunoști și îi simți când te privesc. În mulțime, în întuneric, de la depărtare și în absența lor.

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăDerivate 4.0 Internațional .

5 Comments

 • Anonimus

  November 06, 11 2019 01:50:08

  De-a dreptul frumos

 • Cameea

  April 05, 04 2019 09:17:15

  Superb!

  Frumos si rar adevar!

  Frumoasa scriitura!

  • Atractia Succesului

   April 08, 04 2019 12:51:38

   Multumesc, ma bucur!

 • TITEL

  April 02, 04 2017 12:02:57

  MINUNAT SI ADEVARAT!!!

 • Lucy Visinescu

  February 17, 02 2016 03:24:56

  Asa este! 😊

Leave a Comment