Puterea atingerii

Intotdeauna am simtit instinctiv ca atingerea umana poate fi incarcata in mod magic cu energie, caldura, dorinta, iubire. Putere de vindecare la nivel mental, emotional si chiar fizic. Probabil de aceea ma simt atrasa de universul Reiki si imi doresc sa aflu mai mult si chiar sa practic.


La fel, atingerea cuiva poate transmite si vibratii neplacute care ne fac sa ne simtim inconfortabil sau pur si simplu sa ne dorim sa pastram distanta. Fiecare dintre noi avem filtre referitoare la oamenii pe care ii lasam sa ne atinga si modul in care le permitem sa o faca.


Mainile, asa cum spune foarte misto si tipa Jane Anderson (link youtube aici), sunt extensia inimii – ofera si primesc energia cu care suntem incarcati intr-un moment sau altul. Intregul corp este de fapt o modalitate de exprimare a celor mai intense emotii si sentimente. Pielea, un sistem nervos extern, este capabila sa transmita si sa recepteze stari – senzatia de bine, afectiune, siguranta, indragostire, dorinta erotica, chimie, placere, iubire sau la polul opus disconfort, tensiune, frica, o energie negativa. Sau indiferenta. Cand cineva “te lasa rece”, nu simti nimic sau “nu iti vorbeste din punct de vedere emotional”.


Studiile care s-au realizat arata nenumarate corelatii intre atingere si schimbarile care se produc la nivel celular, pornind de la relatia mama-copil, relatiile de prietenie si dragoste erotica pana la efectele terapiei prin masaj. Aceste schimbari se refera la secretia hormonului numit oxitocina (“hormonul iubirii” ❤ ), cresterea nivelului de serotonina si reglarea celui de dopamina – substanta chimica eliberata de neuroni pentru a transmite informatia catre alte celule nervoase si care, la un nivel crescut, devine daunatoare in mai multe moduri.


Atingerea, tinerea de maini, imbratisarea si sarutul pot fi uneori gesturi mult mai viguroase din punct de vedere energetic decat comunicarea verbala. Poti sa nu spui nimic, dar sa simti totul. Presupun o deschidere mai mare, o legatura mai adanca si mai familiara intre doi oameni. De unde si efectul mai intens atat pentru cel care le ofera, cat si pentru cel care le primeste.


Inca mai credem ca atunci cand se naste o astfel de conexiune sincera si apropiere reciproca este un lucru normal, banal… ?


Hmmm, eu as spune ca este ceva magic. Enchanted. Plin de incarcatura energetica. Pentru ca este nevoie de doi oameni sa simta in acelasi timp, in acelasi fel. Aceeasi deschidere. Chimie pe mai multe niveluri. Iar lucrul asta – daca suntem cu adevarat atenti, conectati cu propriul corp si onesti cu noi insine – se intampla destul de rar. Dar cand se intampla…

Licenţa Creative Commons

Atribuire-Necomercial-Partajare în Condiții Identice 4.0 InternaționalAceasta nu este o Licență Culturală Liberă

Leave a Comment