Puterea de transformare a iubirii necondiționate

Cum îți dai seama dacă un om te iubește pentru ceea ce ești? Necondiționat?

Fiind tu însuți.

Eliberându-te treptat de teama că nu vei fi plăcut pentru anumite aspecte din viața ta.
Renunțând la tendința de a-l aproba în orice situație ignorând propriile instincte.
Înțelegând că cel mai important este să te iubești pe tine însuți cu tot ceea ce ești.

Însă a fi iubiți necondiționat nu ne dă dreptul să rănim constant un om. Să-i provocăm cu intenție de câte ori avem ocazia stări neplăcute. Să avem pretenții menite să ne satisfacă orgoliul și atât, să ne victimizăm, să învinovățim, să jucăm jocuri de putere, să inducem în eroare sau să manipulăm.

Dacă un om continuă să simtă iubire pentru noi chiar și când facem tot posibilul să distrugem relația, indiferent de natura ei, acest lucru spune ceva frumos despre el. Despre nivelul lui de înțelegere și despre propria capacitate de a iubi. Însă dragostea lui necondiționață nu înseamnă că va accepta în orice circumstanțe relația cu noi.

El poate alege să se retragă, având răbdare să ajungem și noi în același loc ca și el, continuând să cultive iubirea în sufletul lui.

La polul opus, când noi înșine ne dezvoltăm continuu înțelegerea, stabilitatea emoțională și capacitatea de a ne iubi necondiționat, relația cu un om plin de resurse este o binecuvântare. Unul dintre cele mai prețioase daruri pe care ni le poate oferi viața.  Pentru că atunci când ne simțim iubiți și aleși în orice ipostază, se produc adevărate transformări în mintea, sufletul și corpul nostru. Devenim noi înșine o sursă de frumusețe, dragoste și inspirație.

Așa îți dai seama.

Un om cu care poți construi constant, indiferent pe ce nivel și în ce context, este cineva care te iubește necondiționat.

Care alege în fiecare moment să privească dincolo de aparențe, să-și reamintească adevăratul tău potențial, să lucreze cu el însuși până ajunge din nou și nou în starea de a fi a iubirii. Iar asta înseamnă că la rândul lui poate fi autentic în relația cu tine. Pentru că indiferent de limitele, putințele sau neputințele lui, de greșeli sau temeri, se simte înțeles și iubit necondiționat de tine.

O astfel de relație transformă în cel mai benefic mod ambii parteneri. Fie că este o relație de iubire, de prietenie, de familie sau o relație profesională.

Eliberează-te de teama că nu vei fi iubit pentru ceea ce ești.

Ești minunat dincolo de imaginația ta.

Un om bogat din toate punctele de vedere înțelege asta, de aceea momentele tale superficiale de furie, toanele, copilăriile, orgoliile sau temerile tale nu-l vor speria și nu îi vor schimba adevăratele sentimente pentru tine. Pentru că el înțelege că ești mai mult decât toate astea. Dacă și tu, dincolo de aceste momente, continui să rămâi conectat și deschis, să-l alegi iar și iar și să-l iubești necondiționat, poți fi sigur că puteți construi împreună o legătură care merită prezența, atenția, timpul și energia voastră.

 

 

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial-Distribuire în Condiţii Identice 4.0 Internațional .

Leave a Reply