Tehnologie pentru Succes

Ești curios să afli ce poate face creierul tău atunci când funcționează la capacitate maximă?
Îți dorești să accesezi stări modificate de conștiință în cel mai sănătos și plăcut mod?
Vrei să experimentezi rapid beneficiile meditației profunde?
Te simți blocat în tipare de gândire negative și obiceiuri nesănătoase?
Cauți cele mai performante și puternice tehnici pentru reprogramarea subconștientului?
Ai nevoie de o tehnologie complexă pentru combaterea stresului și refacere psiho-mentală?

Experimentarea tuturor acestor beneficii este posibilă datorită tehnologiei pentru antrenarea undelor cerebrale prin stimulare alternativă.

 

Îmbunătățirea activității creierului cu ajutorul tehnologiei de stimulare prin lumini și sunete

Există câteva modalități principale de stimulare cerebrală: de exemplu, modificarea ritmului respirator, modificarea poziției corpului, modalități de natură chimică sau nutrițională. Dintre toate, studiile științifice și clinice demonstrează că cea mai puternică metodă de antrenare a undelor cerebrale este stimularea alternativă prin stimuli vizuali și auditivi.

Cercetările științifice moderne asupra efectelor luminii ritmice și ale sunetului ritmic au început de la jumătatea anilor ‘30 când oamenii de știință au observat că ritmurile electrice ale creierului se aliniază pe frecvența stimulilor audio-vizuali, proces numit “mobilizarea undelor cerebrale”. De exemplu, îndreptând o lumină stroboscopică pe frecvența de 10Hz spre ochii unui subiect monitorizat cu ajutorului electroencefalografului, savanții au descoperit că undele cerebrale ale subiectului atingeau frecvența de 10Hz. Acest efect este mai rapid și mai puternic atunci când sunt folosiți simultan atât stimuli sonori, cât și vizuali.

În anii 1950, dr. Francis Lefebure continuă această muncă de studiu asupra stimulării alternative cu semnale luminoase și sonore. Numeroasele sale experimente realizate pe loturi de studenţi voluntari, precum şi pe mai mult de 200 de pacienţi au demonstrat că până şi în urma unor stimulări simple audiovizuale de acest gen (lumină şi sunet alternativ stânga/dreapta) apar efecte profund benefice care se menţin mai multe zile.

 

MIND SYNERGY: relaxare profundă și performanțe mentale de vârf în 10 minute

O astfel de tehnologie disponibilă în România este Mind Synergy (disponibilă aici). Semnalele luminoase și sonore sunt modulate pe frecvențe din gama undelor Delta, Theta, Alpha și Beta. Fiecare dintre ele stimulează în mod diferit creierul și creează efecte specifice. Programele sunt special concepute atât  pentru dinamizare și energizare la începutul zilei, cât și pentru relaxare profundă și inducerea stării de somn seara. Durata sesiunilor cu Mind Synergy variază între 10 și 60 de minute.

 

Cum funcționează și ce efecte produce Mind Synergy

Tehnologia constă într-o pereche de ochelari cu leduri speciale și o pereche de căști. La fiecare ureche sunt emise alternativ frecvențe diferite. De exemplu, dacă la urechea stângă se transmit sunete pe frecvența de 100Hz, iar la urechea dreaptă pe frecvența de 105Hz, creierul “aude” o a treia frecvență de 5Hz, adică diferența dintre cele două emise în mod alternativ stânga-dreapta. Aceasta se numește bătaie binaurală.

Studiile întreprinse au arătat că acest gen de stimulare determină rapid creierul să funcționeze pe frecvențele induse. Creând o bătaie binaurală de 10Hz – din gama Alpha – undele cerebrale se aliniază imediat la această frecvență, de aici decurgând întreaga paletă de efecte specifice gamei Alpha: senzație de calm, stare de spirit relaxată și receptivă.

Mind Synergy conține 112 programe acoperind domeniile undelor cerebrale Beta, Alpha, Theta și Delta.

Studiile realizate în acest domeniu arată că efectele care se obțin lucrând zi de zi cu o tehnologie pentru stimulare mentală alternativă (în funcție de programul selectat) sunt:

– detensionarea mușchilor și relaxare totală
– efect calmant la nivel emoțional
– inducerea stării de meditație profundă
– combaterea stărilor de anxietate și reducerea stresului
– creșterea nivelului de receptivitate a creierului, acumularea unui volum mai mare de informații și învățare accelerată
– dinamizarea creativității
– crearea unei punți cu subconștientul, accesarea amintirilor din copilărie și a soluțiilor la problemele cu care ne confruntăm
– resetarea tiparelor mentale negative, dizolvarea fricilor și a fobiilor
– favorizarea proceselor de întărire a  funcției imunitare, dezvoltarea receptivității creierului la sugestiile de vindecare și accelerarea proceselor de vindecare
– stimularea substanțelor neurochimice asociate cu stările de fericire și extaz (endorfine, serotonină și dopamină)
– îmbunătățirea somnului și combaterea tulburărilor legate de trecerea de la un fus orar la altul (ideal pentru cei care călătoresc mult în diferite zone ale lumii)

 

Studii științifice și clinice cu privire la eficiența stimulării alternative

Prin cercetările din ultimii 50 de ani s-a stabilit că dispozitivele de stimulare cu lumini și sunete sunt capabile să producă stări de adâncă relaxare, putând să crească sugestibilitatea şi receptivitatea la informaţii noi şi să favorizeze accesul la materialul stocat în subconştient.

 

În 1988, Prof. Dr. Robert Cosgrove Jr, medic anestezist, a realizat o serie de studii preliminare asupra stimulării LS (lumini și sunete). În cadrul evaluărilor iniţiale, Cosgrove, o somitate în domeniile farmaceuticii şi bioingineriei medicale, observa că stimularea LS este „indiscutabil foarte puternică prin capacitatea sa de a induce stări de relaxare profundă în cazul majorităţii subiecţilor.”

 

Stimularea alternativă cu lumini și sunete a fost utilizată pentru a trata şapte pacienţi care sufereau de migrene – niciunul nu reuşise să-şi găsească alinare în medicamente. Din 50 de migrene supuse studiului, pacienţii au apreciat că în 49 de cazuri stimularea luminoasă i-a ajutat, iar în 36 de cazuri migrena a încetat în urma stimulării prin lumină. În mod semnificativ, s-a constatat că luminile mai puternice sunt mai eficiente.

 

Dr. Juan Abascal şi Dr. Laurel Brucato au efectuat câteva studii privind efectele LS (inclusiv asupra ofiţerilor de la Departamentul de Poliţie Metro-Dade) la Mindworks, un centru de psihoterapie şi reducere a stresului din Miami. Rezultatele arată că stimularea cu ajutorul dispozitivelor LS, cum este și Mind Synergy, reduce substanţial simptomele care indică un nivel ridicat de stres, cum sunt ritmul cardiac, tensiunea arterială, tensiunea musculară şi anxietatea, atât anxietatea ca stare, cât şi anxietatea ca trăsătură (anxietatea ca stare indică nivelul de anxietate resimţită de pacient la momentul efectuării studiului, în timp ce anxietatea ca trăsătură reprezintă înclinaţia indivizilor spre anxietate şi este în general constantă în timp).

 

O serie de cercetări şi experienţe practice au demonstrat că prin accelerarea activităţii undelor cerebrale imprimându-le frecvenţe din gama beta, dispozitivele LS pot să determine creşterea remarcabilă a coeficientului de inteligenţă şi să influenţeze de fapt întreaga personalitate.

 

“Tehnologia pentru stimulare mentală deschide noi posibilităţi de împlinire umană. Aceste instrumente de modificare a stărilor ne pot „scuti de osteneală”, ajutându-ne să ieşim rapid din stările care inhibă şi să pătrundem în stările care conferă putere şi totodată să ne modificăm conduita, trecând de la comportamente nedorite la comportamente dorite – lucru care înainte de apariţia tehnologiei de stimulare mentală ar fi putut să ne ia ore, zile sau chiar luni întregi.” (Michael Hutchison în cartea sa Superinteligența, disponibilă aici)

 

Sper ca aceste informații să îți trezească interesul pentru o explorare aprofundată a beneficiilor pe care le poți experimenta prin stimulare mentală. Te invit să obții mai multe detalii despre tehnlogia Mind Synergy pe pagina: www. aimgroup.ro

 

*Disclaimer: Mind Synergy nu este destinat înlocuirii tratamentului medical sau a altui tratament de specialitate. Beneficiile utilizării tehnologiei de relaxare și stimulare mentală intră în sfera terapiilor complementare și nu au fost gândite ca modalități de tratament sau vindecare. A se citi cu atenție indicațiile oferite de producător. 

Comanda noua mea carte MEDITATIA CIRESULUI INFLORIT
CUMPARA AICI