Accesul la mintea subconștientă prin echilibrarea emisferelor cerebrale

Studiile științifice din ultimii 50 de ani confirmă faptul că stimularea cerebrală cu ajutorul semnalelor sonore și luminoase modelate pe frecvențe specifice produce transformări profunde și de durată la nivelul conștiinței și în comportamentul uman.

Cercetătorul Richard Caton a fost primul care în 1875 a descoperit la animale activitatea electrică desfășurată între neuroni. 50 de ani mai târziu, Hans Berger a arătat că și în creierul uman există aceste impulsuri electrice naturale, numindu-le frecvențele Alfa.

Datorită studiilor aprofundate ale multor altor cercetători, undele cerebrale au putut fi divizate în 5 grupe principale în funcție de frecvența lor și de starea în care se află creierul: Beta (amplitudine foarte înaltă), Alfa, Teta, Gamma și Delta (amplitudine foarte joasă). Domeniul undelor Beta corespunde stării în care mintea este pe deplin activă și implicată în diferite activități cotidiene, în timp ce undele Alfa se înregistrează pe parcursul meditației, iar Delta în timpul somnului profund fără vise.

Cu cât sunt mai joase frecvențele pe care funcționează creierul într-un anumit moment, cu atât mai ușor conștiința este orientată spre lumea interioară, pe experiențele care au legătură cu percepțiile fenomenelor subtile, intuiția, creativitatea, capacitățile extrasenzoriale și reprogramarea minții subconștiente.

Bătăile binaurale: tehnică de remodelare a personalității

Studiile realizate cu ajutorul electroencefalografului, la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA, au arătat faptul că tehnologiile de stimulare cerebrală care folosesc bătăi binaurale au un impact benefic puternic asupra stării emoționale și performanțelor înregistrate de către utilizatori. De asemenea, starea de meditație în care induc creierul și întregul organism crește sugestibilitatea minții la informații noi și afirmații pozitive.

Obiceiul de a intra în mod controlat în stările de relaxare și meditație Alfa și Teta crește puterea de produce schimbări benefice în corpul fizic, permite accesul către zonele neaccesate ale mentalului și dinamizează capacități impresionante ale ființei umane. Mai exact, la granița care desparte aceste două stări, există o poartă către o zonă a minții care în mod obișnuit nu este niciodată accesată. Cât timp reusești să rămâi conștient în această stare, îți poți reseta până și cele mai puternice convingeri negative.

Practicând în mod regulat stimularea mentală controlată și proiectând creierul în cele mai profunde stări de relaxare, îți redefinești crezurile care rulează în subconștient, te reinventezi la nivelul personalității,  înveți să creezi conștient lucrurile pe care ți le dorești și îți schimbi întreaga viață.

Accesul la mintea subconștientă prin echilibrarea emisferelor cerebrale

Neurologul J. P. Banquet a studiat activitatea cerebrală a persoanelor care meditau și ajunseseră la un nivel avansat de practică, punându-le la dispoziție butoane pe care să apese atunci când simțeau că intrau în diferite etape ale meditației. Atunci când participanții semnalau că au intrat în stadiul de meditație profundă sau conștientizare pură, undele înregistratate în ambele emisfere cerebrale erau sincronizate, stare pe care Banquet a numit-o hipersincronie. Concluzia formulată de el a fost că această armonie a emisferelor cerebrale:

– este caracteristica principală a stărilor de conștiință profunde
– permite accesul la resursele latente ale minții
– facilitează procesul de reprogramare a subconștientului, mai ales dacă în același timp sau în paralel se lucrează și cu sugestii pozitive (click aici pentru programe audio cu sugestii pozitive pentru reprogramare mentală)

Studiile care au urmat au întărit ideea că echilibrarea emisferelor cerebrale prin stimulare mentală pe frecvențe specifice crește productivitatea, performanțele intelectuale și eficiența în orice activitate, indiferent de domeniu.

În aceeași idee, Tsuyoshi Inouye și partenerii săi de la Departamentul de Neuropsihiatrie din cadrul Facultății de Medicină a Universității din Osaka, Japonia, au menționat că stimularea luminoasă de frecvență Alfa determină sincronizarea activității cerebrale. De asemenea, cercetătorul Norman Shealy a observat că stimularea luminoasă a avut ca rezultat sincronizarea undelor cerebrale la peste 5000 de pacienți.

Lumea științifică de astăzi consideră stimularea mentală un act revoluționar de transformare personală, iar tehnologiile pentru inducerea stării de conștiință meditativă și deconectare mentală față de stimulii exteriori sunt în prezent folosite cu succes și tot mai căutate în întreaga lume.

Veritabile salturi de conștiință și transformări rapide la nivelul gândirii

Ușurința cu care produc rezultate neatinse prin nicio altă modalitate și totodată gama complexă de beneficii asupra sănătății mentale, emoționale și fizice fac din dispozitivele de stimulare cerebrală un must-have al erei în care trăim. Nu este nevoie de nicio pregătire, ghidare sau de cunoștințe de specialitate și nici de săptămâni întregi de disciplină. O tehnologie pentru stimulare mentală audio-vizuală produce efecte instantanee din primele minute de utilizare, iar efectele pozitive se aprofundează și se acumulează în timp, producând veritabile salturi de conștiință și transformări comportamentale prin reprogramarea subconștientului.

Astăzi, există instrumente ultramoderne pentru optimizarea activității creierului, iar numeroase studii știițifice riguroase le dovedesc capacitatea de a aduce abilitățile mentale la performanțe de geniu. La această oră, mulți oameni de știință sunt angajați în cercetări inovatoare privind efectele acestor tehnologii de stimulare cerebrală.” (Michael Hutchison, Superinteligența, disponibilă aici)

Rezultatele pe care le obținem sunt fără precedent. Implicațiile sunt incredibile –  cercetările privind creierul uman pot avea efecte extraordinare nu numai asupra dizabilităților de învățare, ci și asupra îmbunătățirii pe toate nivelurile a capăcității creierului. Constatăm că nu doar dificultățile de învățare, ci și depresia, anxietatea, insomnia, epilepsia, practic toate tulburările mentale pornesc de la o lipsă de coerență și sincronizare în activitatea creierului. Sună exagerat, însă trebuie spus că tot ce descoperim acum poate schimba viața oamenilor din întreaga lume!” (Siegfried Othmer, medic și cercetător științific).

În România, este disponibil dispozitivul Mind Synergy (detalii aici), cea mai complexă tehnologie pentru stimulare cerebrală cu lumini și sunete. Conține 112 programe care acoperă frecvențe din gama Beta, Alfa, Theta și Delta. Este în mod deosebit căutat și folosit pentru:

– capacitatea de a induce rapid stări profunde de relaxare
– antrenarea minții pentru meditație și accesarea unor stări înalte de conștiință
– rezultatele unice în remodelarea personalității prin schimbarea modului de a gândi
– diminuarea și chiar combaterea totală a depresiei și stimularea producției de substanțe neurochimice responsabile de stări precum euforia, bucuria, fericirea, optimismul și armonia interioară

Este o investiție care merită făcută în orice moment al vieții pentru propria dezvoltare și pe care o recomand cu încredere. Un astfel de antrenament zilnic îți transformă nu doar modul în care gândești și te simți, ci te propulsează către o lume dincolo de imaginația ta. O lume a expansiunii conștiinței și a posibilităților infinite.

Informații detaliate despre modul în care funcționează Mind Synergy, despre beneficii și cum poate fi achiziționat, afli aici: www.aimgroup.ro

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire – Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment