Beneficiile stării de sincronizare a emisferelor cerebrale

Diferitele stări de conștiință pe care le experimentăm în diferite situații corespund unor tipare specifice ale undelor cerebrale. Așa cum circumstanțele exterioare ne pot influența activitatea creierului, la fel noi ne putem influența undele cerebrale pentru a reproduce sau crea stări-resursă noi.

Factorul-cheie al funcționării creierului la performanțe maxime

Spre exemplu, oamenii de știință au studiat cu ajutorul electroencefalografului activitatea cerebrală a unor atleți de performanță, artiști, chirurgi, olimpici, oameni de afaceri și călugări budiști în timp ce ei reușeau să acceseze stările care îi ajutau să performeze la cel mai înalt nivel în activitatea lor. Astfel, cercetătorii au descoperit cu uimire asemănări între tiparele lor cerebrale, acolo unde era vorba despre stări înalte de concentrare, dar și diferențe între zonele din creier activate la un atlet pregătit de start și un călugăr budist aflat în stare profundă de meditație.

Elementul comun observat în cazul tuturor (indiferent de natura activității desfășurate) a fost funcționarea echilibrată a emisferelor cerebrale în momentele lor cele mai profunde de creație sau performanță. În termeni științifici, această stare a fost denumită starea de sincronizare a emisferelor creierului și indicată ca factor-cheie pentru:

– funcționarea creierului la cote înalte
– conexiunea cu Sinele Divin
– coerență deplină la nivel mental și emoțional
– accesarea și reprogramarea cu ușurință a subconștientului
– experimentarea stării de unitate la nivelul întregii ființe

Continuând și aprofundând studiile în această direcție, oamenii de știință reușit să identifice activitățile cerebrale specifice fiecărei stări în parte: focalizare, performanțe intelectuale, învățare accelerată, claritate mentală, liniște sufletească deplină, meditație, somn profund, bucurie, euforie, relaxare, tristețe, furie, anxietate, depresie, șamd.

De pildă, fenomenele asociate cu activitatea undelor cerebrale teta, cum sunt imaginile vii, accesarea amintirilor, revelațiilor creatoare spontane și experiențele integratoare, au o amplitudine și frecvență sporite ca urmare a stării de sincronie a creierului în totalitatea sa.

(Michael Hutchison, Superinteligența)

Pe de altă parte, un alt studiu recent asupra activității creierului la pacienții depresivi, realizat de Prof. Dr. C. Norman Shealy de la Institutul Shealy, a scos în evidență tipare cerebrale anormale. Concluzia a fost formulată ca:

asimetrie puternică la nivelul celor două emisfere, caracterizată prin dominanța emisferei drepte

Puterea întregului creier în starea de sincronizare cerebrală

Fiecare dintre noi accesăm pe rând, în situații diferite, emisfera dreaptă sau stângă. Pendulăm continuu între aceste stări de dominanță ale emisferei stângi și cele ale emisferei drepte.

Adevărul este că două creiere fac mai mult decât unul. Și dacă fiecare dintre cele două emisfere pare să aibă capacități benefice specifice, la fel de adevărat este că fiecare are părțile ei mai puțin bune. Emisfera dreaptă a fost pusă în legătură cu abilitățile vizuale/spațiale, cu sensibilitatea emoțională și muzicală, și cu gândirea intuitivă, atemporală, imagistică, dar și cu depresia, suspiciunea, tristețea, ostilitatea, alte emoții negative și chiar paranoia. Emisfera stângă a fost asociată cu abilitățile verbale, orientarea în timp, gândirea rațională, logică, analitică, dar și cu fericirea și emoțiile pozitive. (Michael Hutchison, Superinteligența)

Motivul pentru care avem două creiere este pentru că avem nevoie în egală măsură de ambele. Ele creează împreună și ating performanțe maxime atunci când funcționează sincron, în sinergie. Din nou, iată cât de importantă este sincronizarea emisferelor cerebrale. Degeaba avem o gândire logică, rațională, dacă nu o completăm cu sensibilitate emoțională, înțelegere holistă, intuiție și creație. La fel, este insuficient să dăm dovadă de abilități creative înalte, dacă ne lipsesc pragmatismul și capacitatea de analiză obiectivă.

Cum să atingi cele mai coerente și performante stări mentale

Totuși, oamenii de știință au aratăt că nu este ușor să faci cele două emisfere să funcționeze simultan în deplină armonie. Una dintre descoperirile de bază ale acestor studii a fost că putem atinge starea de sincronizare cerebrală, pentru a obține în mod natural cele mai coerente și performante rezultate, cu ajutorul tehnologiei pentru stimulare mentală alternativă stânga-dreapta prin lumini și sunete modelate pe frecvențe specifice.

Acest tip de dispozitive revoluționare ne antrenează capacitatea de a stimula integrarea și starea de sincronizare a emisferelor cerebrale într-un mod plăcut și facil. Este practic vorba despre folosirea unei perechi de căști și a unei perechi de ochelari care transmit simulan și alternant impulsuri vizuale și sonore. Cercetările științifice din ultimii 50 de ani au demonstrat că acest tip de stimulare a creierului este cea mai puternică, rapidă și benefică modalitate de atingere a stării de echilibru în activitatea cerebrală.

Beneficiile stimulării cerebrale alternative cu lumini și sunete

– tehnologiile de stimulare LS (lumini și sunete) sunt cel mai căutate pentru capacitatea lor de a induce rapid stări profunde de RELAXARE ȘI MEDITAȚIE
– folosirea repetată a programelor cu frecvențe theta și delta conduce la ÎMBUNĂTĂȚIREA SOMNULUI și COMBATEREA INSOMNIEI
– amplificarea proceselor de CREATIVITATE
– aprofundarea CONEXIUNII CU SINELE și sporirea GÂNDIRII INTUITIVE
ÎNVĂȚARE ACCELERATĂ cu ajutorul programelor dedicate focalizării și sporirii capacității de reținere a unor cantități mari de informații
– sincronizarea emisferelor cerebrale conduce la ACCESAREA SUBCONȘTIENTULUI și facilitează REPROGRAMAREA TIPARELOR MENTALE NEGATIVE
– studiile științifice desfășurate au scos în evidență faptul că utilizarea zilnică a tehnologiei destinate sincronizării emisferelor cerebrale ÎNTĂREȘTE FUNCȚIA IMUNITARĂ
– dovezile clinice sugerează că acest tip de dispozitive provoacă SCHIMBĂRI PROFUNDE LA NIVEL MENTAL ȘI EMOȚIONAL, înlăturând adicții, obiceiuri și comportamente nedorite

Milioane de oameni din lumea întreagă folosesc deja aceste instrumente de stimulare a creierului pentru a combate stresul și pentru a-și spori performanțele mentale. Ei descoperă astfel că aceste tehnologii avansate pentru sincronizarea emisferelor cerebrale au capacitatea de a le amplifica rapid simțurile și de a-i face mai inteligenți, mai creativi, mai relaxați și mai fericiți. (Michael Hutchison, Superinteligența)

Pe piața din România este disponibilă tehnologia MIND SYNERGY produsă de Aimgroup. Pentru informații și comenzi, accesează pagina: www.aimgroup.ro

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Leave a Comment