Cum îți schimbă meditația realitatea interioară

Fiecare dintre noi rezonăm cu o practică spirituală sau alta. Dincolo de multiplele beneficii pe care le au asupra întregii ființe, tehnicile de antrenare a minții, contemplative sau meditative au avantajul că sunt neutre din punct de vedere religios. Oricine poate practica liniștirea gândurilor, yoga sau concentrarea pe respirație, indiferent de religia la care a aderat.

Când mintea ta funcționează sincron, te simți cufundat într-o stare de pace deplină și iubire. Meditația este probabil cea mai puternică formă de practică spirituală care produce schimbări profunde asupra sănătății fizice, mentale și emoționale. Cercetările neuroștiințifice se focalizează tot mai intens pe descoperirea efectelor pe care le produce meditația în creier și în starea de conștiință.

La nivelul sănătății fizice, s-a observat că practicarea liniștirii minții și a relaxării profunde prin meditație:

– ajută la combaterea stresului
– stimulează producerea de neurotransmițători asociați cu starea de bine, plăcerea, optimismul și fericirea
– diminuează intensitatea durerilor fizice
– reduce riscul afecțiunilor arterelor coronare
– întărește sistemul imunitar

La nivelul sănătății mentale, practicile de antrenare a minții prin meditație contribuie semnificativ la:

– menținerea unui creier sănătos,
– reducerea depresiei și anxietății
– ascuțirea abilităților cognitive
– dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieții

“Meditația și rugăciunea intensă întăresc funcționarea neuronală în părți specifice ale creierului care sunt implicate în scăderea anxietății și depresiei, sporirea conștiinței sociale și a empatiei și în îmbunătățirea funcționării cognitive și intelectuale. Circuitele neuronale activate de meditație te feresc de efectele distrugătoare ale stresului și îmbătrânirii și îți oferă un mai bun control asupra emoțiilor. În cel mai rău caz, astfel de practici te ajută să rămâi calm, senin, pașnic și alert. Și pentru  aproape toată lumea, oferă o perspectivă pozitivă asupra vieții.” (Andrew Newberg, Mark Robert Waldman)

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky au învățat studenții o tehnică de relaxare de patruzeci de minute și o tehnică de meditație. Au observat că aceștia au obținut punctaje mult mai bune la teste decât cei care obișnuiau să repete, să bea cafea sau să doarmă înainte de examene.

Din punct de vedere spiritual, când practici o tehnică de relaxare și sincronizare a emisferelor cerebrale îți sporești credința, conexiunea cu Dumnezeu și încrederea în propria persoană. De asemenea, la practicanții de meditație s-au observat un nivel crescut al motivației, o capacitate mai mare de a decoda mesajele intuitive și intensificarea experiențelor spirituale, indiferent de convingerile lor religioase.

Totodată, meditația focalizată pe un scop specific este o tehnică esențială pentru activarea energiilor necesare materializării lui. Combinată cu afirmații pozitive și vizualizare, meditația te conduce mai ușor și mai rapid spre transformarea atât a realității interioare, cât și a celei exterioare. Cu cât practici mai mult această formă de antrenament mental, cu atât mai profunde sunt transformările de conștiință.

Indiferent de practica spirituală cu care rezonezi este esențial să înveți să-ți liniștești mintea și să te relaxezi.

Să te deconectezi de tot ce te înconjoară și să te cufunzi în interiorul tău. Fiind prezent în tine însuți, ești prezent cu adevărat și în afara ta. Nu așa cum ești obișnuit să fii pe parcursul unei zile când desfășori diferite activități, ci într-un mod profund spiritual și regenerator.

Dacă ești pasionat de tehnici pentru antrenarea minții, sincronizarea emisferelor cerebrale, meditație și intensificarea experiențelor spirituale, îți recomand să folosești tehnologia Mind Synergy (detalii aici) disponibilă pe piața din România.

Cu ajutorul unei perechi de ochelari cu leduri speciale și al unei perechi de căști stereo, prin care sunt emise lumini și sunete pe frecvențe foarte joase generate de bătăi binaurale, te poți proiecta rapid și ușor în cea mai profundă stare de relaxare și armonie mentală. Este probabil cea mai puternică și eficientă modalitate de dezvoltare și aprofundare a oricărei practici spirituale. Această tehnologie nu se adresează oricui, asta pentru că necesită un mod complex de gândire și înțelegere, deschidere spre meditație și totodată o investiție financiară mai mare. Cei care folosesc Mind Synergy sunt de regulă oamenii cu un angajament puternic față de propria dezvoltare personală și evoluție spirituală.

Mai multe informații despre beneficiile tehnologiei Mind Synergy, cât și comandă poți afla/face aici:  www.aimgroup.ro/mind-synergy

*Disclaimer: Mind Synergy nu este destinat înlocuirii tratamentului medical sau a altui tratament de specialitate. Beneficiile utilizării tehnologiei de relaxare și stimulare mentală intră în sfera terapiilor complementare și nu au fost gândite ca modalități de tratament sau vindecare. A se citi cu atenție și indicațiile oferite de producător. 

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Leave a Comment