Starea Theta: poarta către subconștient

Pe măsură ce trecem prin diferite etape ale zilei, creierul își modifică ritmul în care funcționează. Starea Theta este una dintre etape. Undele cerebrale dominante caracterizează tipuri specifice de activități. Emoțiile intense de bucurie,  starea de furie, momentele de visare cu ochii deschiși, revelațiile, ideile geniale, starea de flux în care tot ce faci curge armonios, somnul, cufundarea în paginile unei cărți care  îți place, meditația profundă sau îndeplinirea task-urilor de birou, fiecare dintre aceste stări sunt direct corelate cu anumite zone activate din creier și frecvențe cerebrale specifice.

Dincolo de resursele pe care le accesăm în mod obișnuit, mintea deține posibilități infinite. Informații extraordinare și capacități latente care așteaptă să fie descoperite. Suntem însuflețiți de o inteligență dincolo de imaginația noastră, accesibilă într-o stare de funcționare a creierului mai puțin sau chiar deloc explorată în viața de zi cu zi: starea Theta.

Starea Theta: poarta către subconștient

Oameni de știință care au marcat istoria lumii, poeți, arhitecți faimoși, pictori, sportivi de performanță și inventatori care au revoluționat epoca în care au trăit descriau adesea momentele lor de inspirație ca stări de profundă relaxare și interiorizare deplină în care reușeau să rămână conștienți. În mod obișnuit, noi nu suntem decât în scurtă trecere prin această zonă (câteva secunde) înainte să adormim. Sunt acele momente impregnate cu imaginii vii, flash-uri din copilărie, reamintirea unor informații cheie, soluții și idei spontane la problemele cu care ne confruntăm și senzația de conexiune cu tot ceea ce este.

Chimistul Friedrich Kekule a descris într-un mod asemănător starea de reverie în care se afla când i-a apărut în minte o imagine cu “atomi care formau un lanț și cu șerpi care-și mâncau coada“, imagine care a dus la descoperirea structurii sub forma inelelor închise a compușilor organici – cea mai importantă descoperire din toată istoria chimiei organice.

Toate abilitățile neobișnuite pe care unii oameni sunt capabili să le manifeste sunt asociate cu modificări ale tiparelor activității creierului în scopul unei funcționări simetrice și complementare a celor două emisfere cerebrale.” C. Maxwell Cade, The Awakened Mind

Accesarea stărilor-resursă și meditația profundă

Cu ajutorul unui dispozitiv de stimulare mentală, poți accesa starea Theta în mod controlat, ori de câte ori ai nevoie, rămânând conștient în această zonă minute întregi și chiar ore. Folosind în mod repetat o astfel de tehnologie, îți înveți totodată creierul să accceseze singur această stare plină de resurse. Să meditezi profund.

Recent, în laboratoarele de cercetare au fost aduși călugări budiști care au acceptat să fie studiați și testați cu tehnologii de stimulare mentală și neurofeedback. S-a ajuns la concluzia că ceea ce meditatorilor experimentați le-a luat ani de practică individuală se poate realiza în câteva săptămâni sau luni de zile prin antrenament mental intensifiv cu ajutorul unui dispozitiv pentru modificarea undelor cerebrale prin lumini și sunete modelate pe frecvențe din domeniul Theta. Aceasta este puterea unei tehnologii complexe de vârf.

În urma cercetărilor pe care le-am întreprins am ajuns la concluzia că mintea superioară la nivel neurofiziologic, reprezintă ceea ce Carl Jung numea funcție transcendentală și că aceasta se manifestă prin integrarea funcției emisferei stângi cu funcția emisferei drepte.” C. Maxwell Cade, The Awakened Mind

Cercetătorul în domeniul biofeedback-ului Thomas Budzynski a numit tehnologia pentru stimulare mentală cu lumini și sunete dispozitiv care facilitează recuperarea informațiilor aflate în subconștient.

În cartea Superinteligența (disponibilă aici), Michael Hutchison scrie:

Una dintre caracteristicile aparatelor de stimulare mentală este capacitatea de a-ți induce starea Theta și de a te ajuta să îți păstrezi mult timp această stare, rămânând în același timp conștient. Dispozitivele de stimulare mentală cu lumini și sunete te pot retrimite în starea Theta din copilărie. Acest lucru înseamnă că toate acele amintiri, idei originale, imagini spontane și experiențe integratoare care apar în timpul stării Theta devin accesibile minții conștiente – aflăm în mod conștient de lucrurile care s-au păstrat în subconștientul nostru și ni le amintim când ieșim din această zonă.”

În România există tehnologia Mind Synergy (disponibilă aici) cu o gamă de 112 programe diferite menite să creeze stări diferite ale creierului și în mod deosebit să stimuleze producerea undelor cerebrale Theta. Folosirea acestui dispozitiv este simplă și plăcută. O pereche de ochelari cu leduri speciale care emit lumini colorate și o pereche de căști stereo. Toți stimulii integrați în programele Mind Synergy sunt setați pe frecvențe specifice și induc o stare profundă de relaxare, funcționare sincronă a emisferelor cerebrale, deconectare totală față de mediul înconjurător, calm și optimism.

Folosind în mod regulat această tehnologie și accesând la voință starea Theta declanșezi un flux foarte puternic de energii mentale și emoționale benefice.

– creșterea dramatică a  eficienței și creativității
– dizolvarea spontană a unor blocaje la nivelul gândirii și emoțiilor
– intensificarea procesului de vizualizare mentală
– îmbunătățirea relațiilor cu cei din jur
– apariția unor revelații creatoare și soluții geniale
– atingerea nivelului maxim de sugestibilitate a minții subconștiente
– sporirea efectului pe care îl au afirmațiile pozitive
– armonizarea minții pe vibrațiile abundenței, succesului și fericirii
– experimentarea  plenară a stării de iubire și armonie desăvârșită

Sunt probabil cele mai importante efecte pe care le obții când practici în mod constant accesarea stării Theta cu tehnologia Mind Synergy.

În plus, noile tipare neurale care se creează când îți stimulezi creierul pe anumite frecvențe declanșează o serie de transformări profunde uimitoare la nivelul întregii personalități. Cu fiecare utilizare, observi schimbări masive în modul tău de a gândi și de a te comporta. Practic, îți transformi viața într-un mod profund relaxant. Este o investiție pe care merită să o faci o dată în viață.

Despre tehnologia Mind Synergy poți afla mai multe informații aici: www.aimgroup.ro

Îți mai poate fi de folos și articolul:

Stimularea mentală: cea mai puternică tehnică de remodelare a personalității

Licenţa Creative Commons
Această operă este pusă la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire – Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional .

Leave a Comment